Братът на загиналия след сбиване Тодор: Не вярваме на полицията, затова идва саморазправата

4057
Братът на загиналия след сбиване Тодор: Не вярваме на полицията, затова идва саморазправата

В България вече можеш да си приготвиш 2000 лева и да се измъкнеш. Имаме истински наръчник за убиване, създаден от правосъдието – как да започнеш кавга, как да си наемеш адвокат, как да се измъкнеш. Това каза Ивайло Йорданов, братът на починалия преди две седмици във Враца Тодор, който се сби с двама братя Десислав и Иван Дамянови.

Всъщност той законът позволява брат ми да излезе с бокс – срещу двама по-големи мъже, които почват разправията, поясни Ивайло. Според него това е нормално – да има средство, с което да се защити. Към полицията доверие няма – ако се поставя в ситуацията на брат ми, бих излязал от колата. Много мои приятели биха го направили. Това е средата ни, боксът е средство за защита – брат ми не го е носил, за да убива, а да се защити, каза Ивайло пред bTV.

Съдът определи парична гаранция за Поничките

По 2000 лева гаранция за двамата братя, обвинени в убийството на Тодор от Враца, определи Софийски апелативен съд. Днес апелативните...

За мен брат ми не е бил агресивен. Не съм бил постоянно до него, но така мисля. Мога обаче да нарека агресивни братята Дамянови, подчерта Ивайло. И определени като „противоречиви” думите на спасителя Мариян Иванов, като съобщи, че след като Мариян е излязал с различна версия за случая, два пъти се обаждал, за да се извинява, че медиите преиначили и изкривили думите му. Не може някой да каже инфаркт – дори да е това, то причината са братята. Това пак е убийство, убеден е Ивайло.

Да биеш куче на улицата, влизаш в затвор. Да биеш човек и да има доказана смърт, излизаш на свобода срещу 2000 лева, възмути се бащата на Тодор. А майката попита докога ще продължава така – още да няма експертиза за смъртта. А близък на семейството предположи, че братята Дамянови може да напуснат България, докато правосъдието работи.

Проблемът в случая е малко по-широк, смята председателят на Софийския градски съд (СГС) Калоян Топалов. Нека оставим съдът да си свърши работата, има механизми на работа, които невинаги се разбират от хората. Неинформираността на обществото води до тотално сриване на доверието към институциите, подчерта той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com