X
 
 

Двойно повече търговци на Врачанския есенен панаир

2749 0
Двойно повече търговци на Врачанския есенен панаир
Снимка: Хари Берковски
Тазгодишното издание на Врачанския есенен панаир очаква двойно повече търговци от страната и чужбина. Над 250 производители и занаятчии са заявили участие в 131-то издание на форума, посветен на 160-годишнината от рождението на големия индустриалец и фабрикант - Мито Орозов.

В рамките на традиционното изложение ще се включат и 15 фирми от Румъния и 30 фирми от  България, участници по проект на Търговско-промишлената палата. Те ще представят традиционни занаяти, специфични за всяка област.

Филиалът на Медицинския университет във Враца откри новата академична година

С тържествена церемония беше открита новата академична година във филиал „Проф. д-р Иван Митев“ към Медицински университет ...

След изключителния интерес през миналата година, за втори път от 13 до 15 септември във Врачанския есенен панаир ще се проведе фермерски базар.

На щандовете на българските производители ще се предлагат млечни и месни продукти, сезонни плодове и зеленчуци, хляб и печива с квас, мед и пчелни продукти, сладка и сиропи, вина и сокове, билки и подправки, натурална козметика, бижута и аксесоари от естествени материали.

Специално за изложението във Враца отново ще пристигнат производители на старото българско ястие от Северна България – крокмач.

За посетителите на търговския форум и тази година ще се предлага жива бира и безалкохолна бира.

Благотворителна изложба - базар в подкрепа на „различните деца“ от Враца

Те са сред нас всеки ден - преминаваме край тези деца и техните родители и свеждаме очи или просто навеждаме глава. За да не видим болк...

Всяка вечер на есенния панаир, самодейци от читалищата от Община Враца ще представят за дегустация едни от най-популярните и традиционни ястия от врачанския край.

Официалното откриване на Врачанския панаир ще бъде на 14 септември - събота, от 18:30 ч., пред откритата сцена на стадион "Христо Ботев". От 19:30 ч. ще започне концерт на любимата на няколко поколения българи - група „Тангра“.

Тази вечер - 13 септември - петък, от 20:00 ч., на панаирната сцена начало на културната програма ще бъде дадено с грандиозен концерт на легендарния солист на рок групата „Юрая Хийп“ – Джон Лоутън и музикантите от Б Т Р.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители