Инцидентът с убитото момче е трагичен за Враца, но и проблем за България, заяви кметът на града

9689
Инцидентът с убитото момче е трагичен за Враца, но и проблем за България, заяви кметът на града

"Това е един ужасен инцидент за Враца, но смятам, че това е и проблем за България, защото подобни битови инциденти с леки пътнотранспортни произшествия, с леки спречквания, се случват всеки ден навсякъде. Не смятам, че с агресия и побоища, е начинът, по който трябва да решаваме проблемите си". Това заяви кметът на Враца Калин Каменов.

Според него това показва колко ниско е паднал прагът ни на търпимост и на разбиране и ако продължаваме по същия начин сами ще се затрием. Каменов заяви, че подобни инциденти са още по-недопустими на фона на стряскащия демографски срив.

"Крайно време да се събудим и да се замислим, трябва ли да реагираме по такъв начин на дребните битови проблеми, които ни се случват и струва ли си изобщо да правим подобни глупости, от които да си отиват децата ни", подчерта Каменов, предаде БГНЕС.

Според него това е нелеп инцидент, който е можело да бъде предотвратен от стоящите 15-20 души, които са гледали сеир отстрани, правели са клипчета и снимки. "Не мога да си обясня реакцията на тези хора, защото утре това може да е някой близък, роднина, децата на тези, които са гледали. Това може да се случи на всеки и ние като хора трябва да си помагаме, да се подкрепяме в подобни ситуации, а не да сме пасивни и просто да гледаме подобни случаи и сме пасивни съучастници, то какво ще се случи в утрешния ден. Никой не е застрахован", каза още Калин Каменов.

Кметът на Враца призова всички, които се замислят и коментират ситуацията, да си зададат сами въпроса как те реагират в подобна ситуация и биха ли се намесили, ако видят на улицата как се бият деца, спорят и пр.

Каменов посочи, че подобен тип агресивно поведение може да се предотврати с превенция сред децата. Това може да стане чрез интерактивни игри и да знаят в подобен тип ситуация как да реагират и какво да правят или да не правят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com