Калин Каменов: Инвестиции в инфраструктурата и образованието създадоха нов имидж на Враца

2959
Калин Каменов: Инвестиции в инфраструктурата и образованието създадоха нов имидж на Враца
Снимка: Община Враца

„Враца се превръща в предпочитан партньор за различни чуждестранни инвеститори, които искат да реализират своите идеи тук. Нищо нямаше да бъде възможно, без подкрепата и градивната критика на всеки един врачанин. Началото бе поставено и с моят екип ще продължаваме да работим за още видими резултати!“ – с тези думи кметът Каменов започна публичния отчет на третата година от управленския мандат.

Кметът изложи чрез интерактивна презентация свършената работа през изминалите години и каза пред публиката, препълнила градската концертна зала, че годината е била интензивна, изпълнена с много трудности, но и с много поводи за радост.

Инфраструктура

В сферата на пътната инфраструктура за последната година са инвестирани близо 16 милиона лева, а броят на възстановените улици е близо 45.

„Благодарение на подкрепата на правителството и одобрените проекти успяхме да асфалтираме голяма част от пътищата не само в града, но и в останалите населени места в общината. До края на мандата асфалтираните участъци ще са 100.“ – коментира Каменов и допълни, че вложените средства за ремонт на пътища в населените места от общината са над 360 000 лева.

В публичния отчет бе посочен сериозният напредък по проекта за Воден цикъл на Враца. „Смело можем да заявим, че Водният цикъл вече не е в града. Напълно завършен е Етап 1, а за Етап 2 като предстои да бъде издаден Акт 16. Пречиствателната станция е въведена в експлоатация, всички отчуждителни процедури за довеждащия водопровод са приключени и предстои да бъде издадено разрешително за строеж.", посочи Каменов.

Образование

Започва изграждането на социален център от семеен тип във Враца

Първа копка на Център за настаняване от семеен тип направиха във Враца зам. министърът на социалната политика Зорница Русинова, кметът ...

В сферата на образованието бяха отчетени инвестиции в размер на близо 6,5 млн. лева, с които се въвеждат мерки за енергийна ефективност, ремонт на покрив и вътрешен ремонт на четири детски градини, като същевременно се изгражда многофункционална спортна зала в СУ „Христо Ботев“, а в ППМГ „Акад. Иван Ценов“ е напълно завършен ремонтът в учебния корпус и е обновена спортната зала. Успоредно с тези дейности е изградено изкуствено игрище в СУ „Козма Тричков“ и е извършен ремонт в ПЕГ „Йоан Екзарх“.

Проекти

В областта на проектите, Каменов посочи, че към момента местната администрация изпълнява 20 проекта на стойност 157 милиона лева, санирани са още 16 блока, сградата на Община Враца и Градската концертна зала са обновени, а към момента е стартирал ремонтът на Централната пешеходна зона. „Радостната новина е, че имаме одобрен проект за нови 5 социални услуги, като предстои подписването на договор за над 2 милиона лева за още услуги за възрастни и хора в неравностойно положение.“- посочи още кметът.

Инвестиции

Според местната, управа 2018 година бе определена като ключова по отношение на привличане на инвеститори. „В началото на годината започна изграждането на магазин на голяма верига. Вече сме и на финалната фаза в преговорите със сериозен немски инвеститор, който ще изгради завод с до 1 000 работни места. Нищо от това нямаше да бъде възможно, без положените усилия за обновяване на пътната инфраструктура.“ – каза Калин Каменов.

Градоначалникът на Враца за втори път с награда от конкурса "Кмет на годината"

Калин Каменов, кмет на Община Враца, получи награда за кмет на годината в категория „Видеонаблюдение и сигурност“ - раздел ...

Градоначалникът отбеляза повишеното доверие към администрацията, като доказателство за това са подадените над 850 сигнала, от които близо 680 са разрешени от експертите на Община Враца.Имаме нови лица, млади хора с положително отношение и отзивчивост към проблемите на хората от нашия град, каза със задоволство кмет Каменов.

Приходи

В отчета си Каменов  отбеляза и сериозния приход от Синята зона и репатриращия автомобил, като до октомври месец приходът на общинското предприятие е 540 000 лева.

Култура и туризъм

В сферата на културата и туризма се отчита ръст на туристите и изключително голям интерес на събития като Национален фолклорен „Леденика“, Ботеви дни и Врачанския есенен панаир. Националният събор„Леденика“излезе извън границите на нашата страна и привлича вече хора от Австралия, Англия,Австрия и САЩ.

Кметът на Враца: Да направим фонд, който да финансира закупуването на хибридни автомобили

Гражданите нямат вина, че карат стари автомобили, заяви кметът на Враца Калин Каменов. Според него има алтернативен начин да се огранич...

Спорт

Публичният отчет продължи с инвестициите в областта на спорта, където Каменов посочи, че е Ботев Враца вече е в елита на българския футбол, с новоизграден сектор и ново осветление. „Освен средства за любимия на врачани отбор, успяхме да възстановим двете игрища в кварталите „Сениче“ и „Дъбника“ – коментира кметът и уточни, че  предстои внасянето в Министерски съвет на проект за реконструкция на Волейболната зала, чиято стойност е 1,2 милиона лева.

Новите предизвикателства

Като предизвикателства пред местната власт бяха посочени – изграждането на приют за кучета и тролейбусния транспорт. „Проблемът с безстопанствените кучета е сериозен, като стъпка в тази посока ще предвидим средства в Бюджет 2019 година за довършването на общинския приют. Тролейбусният транспорт също е сериозно предизвикателство пред мен и моя екип, но вече имаме изготвено проектно предложение за дизелови автобуси, което утре ще бъде подадено до Фонд на фондовете“ – заяви Каменов.

В края на своя отчет за третата година от мандат 2015-2019 година, Калин Каменов заяви: „Благодаря ви за оказаната подкрепа, вярвам, че с общи усилия ще продължим да превръщаме Враца в един модерен европейски град. Да бъдем позитивни, да опазваме придобивките, които имаме. Надяваме се,че с нашата работа сме направили Враца добър пример за останалите общини в България“.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВРАЦА:

Излъчват на видеостена вандалите и нарушителите на пътя във Враца

Мостът в Горна Кремена готов до края на април (СНИМКИ)

Питбули разкъсаха домашно куче във Врачанско

Пускат движение по пътя Мездра - Ботевград до средата на февруари (ВИДЕО)

Страх и ужас във Врачанско: Баба напада съседи с железни колове и мотика

Най-голямата болница във Враца: Печалба има, парите са изчезващ вид

Заради заледен път: Автобус с работници падна в канавка във Врачанско

Частично бедствено положение обявиха в община Враца

Взривове за пътен ремонт счупиха керемиди на къщи и стъкла на коли

След похвала от кметове: Фалшификаторите на резултата от изборите Малорад са пуснати от ареста

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com