X
 
 

Калин Каменов: „От всеки един от нас зависи Враца да е най-чистият град в България“

1185 0
Калин Каменов: „От всеки един от нас зависи Враца да е най-чистият град в България“
Снимка: Община Враца
„Всеки ден трябва да се грижим за нашия квартал, градинката, предблоковото пространство, районът, в който живеем и ако го правим съм сигурен, че градът ни ще бъде много по-чист и по-облагороден, по-красив и уютен за живеене. От нас зависи да имаме най-чистия град в България!“.

Това каза кметът Калин Каменов пред присъстващите на детския еко празник, организиран от Община Враца и „Екопак България“, част от програмата на Националната кампания „Да изчистим България заедно“.

Ремонтирани социални центрове и още социални услуги за хората в Община Враца

Преди седмица завършиха строително-ремонтните дейности по изграждането на Център за настаняване от семеен тип, с капацитет от 12 места....

Директорът на „Екопак България“ – Тодор Бургуджиев също поздрави присъстващите и благодари за ползотворното сътрудничество с Община Враца, което е повече от 15 години.

Националната кампания започна още в 08:00 ч. в село Чирен, където кметът Калин Каменов, заедно с жители на населеното място, почистиха двора на детската градина в селото.

В рамките на деня, кметът Каменов, заместник-кметът Мария Попова, служители от общинска администрация, екипът на „Екопак България“, както и борци от спортен клуб „Ботев 93“ почистваха района на река Лева.

В кампанията се включиха и заместник-кметът Петя Долапчиева, секретарят на Община Враца -  Нина Дакева, както и над 90 служители на общинска администрация, които почистваха парка на спортен комплекс „Христо Ботев“, велоалеята, комплекс „Вестителят“, Северният обход на града, Медковско дере и различни части на града.

Калин Каменов: Категорично сме против изграждането на инсталация за изгаряне на RDF – отпадъци

Днес ще бъде изпратено отрицателното становище на Община Враца за изграждането на инсталация за изгаряне на RDF – отпадъци н...

В най-мащабната доброволческа кампания се включиха още: над 3 000 граждани,  детски  градини и училища, служители в социални услуги, кметства, местни и държавни институции.

Извозването на събрания боклук осъществиха ОП БКС – Враца и „Екопак България“ АД. Със специализирана техника на общинското предприятие бяха почистени и нерегламентирани сметища.

Страната ни за поредна година се нарежда сред държавите с най-добри доброволчески практики в грижата за околната среда в света.

Главната роля на инициативата е поверена на хората, които с действията и начина на мислене се превръщат от доброволци за един ден в посланици на каузата „Да направим България чиста“.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители