Калин Каменов: За три години над 10 000 ученици получиха български знамена за Националния празник

1583
Калин Каменов: За три години над 10 000 ученици получиха български знамена за Националния празник
Снимка: Община Враца

В дните преди Националният празник на България 3 март кметът на Враца и хора от екипа му продължават да раздават българския трикольор във всяко едно учебно заведение в Община Враца. Това е една патриотична инициатива, която стартирахме с моя екип преди три години. До момента сме раздали над 10 000 знамена.“ - заяви кметът Калин Каменов пред зрелостниците от ППМГ „Акад. Иван Ценов“. Днес националният флаг получиха  учениците от XII-те  класове в училищата СУ „Христо Ботев“ , ПЕГ „Йоан Екзарх“, Спортно училище „Св. Климент Охридски“ и ПТГ „Н. Й. Вапцаров“.

Припомням, че за първи път тази година родното знаме ще бъде дадено на децата от подготвителните групи на 16 детски градини и учениците от ХІІ клас. Трибагреникът отново ще бъде подарък за всички първокласници.

„Целта е по-малките ученици да научат повече за националните символи, а абитуриентите да развиват инициативата, независимо къде ще продължат своето висше образование“, каза в посланието си към децата кметът Калин Каменов

„Скъпи ученици, получавайки трибагреника искам да си припомните, че сте наследници на един велик народ и по-важното, че имаме много поводи да се гордеем, че сме българи. През всичките тези векове сме се съхранили като нация, защото сме били единни. Призовавам Ви в Деня на Освобождението на България – 3 март, да отбележим празника заедно и с родолюбив дух на централния площад „Христо Ботев“. Тези от Вас, които нямат възможност да се включат в честванията, могат да развеят гордо знамето от своето жилище“ – призова абитуриентите  кметът.

За да повдигне патриотичния градус, в рамките на срещите, пред учениците беше показан  филм за бележития врачанин и фабрикант Мито Орозов, с автори Христо Илиев и Петко Тодоров. Общественикът Христо Илиев подари копие от филма на всички училища.

„Днес освен, че всеки от Вас ще получи българското знаме, ще имате възможността да се запознаете с живота и делото на един от най-известните и световнопризнатите врачани – Мито Орозов.  Кметът припомни, че преди година  общината постави началото на инициатива за увековечаване делата на едни от най-успелите ни съграждани. Вече е изграден паметник на скулптора Андрей Николов, предстои изграждането на монумент и на режисьора Людмил Кирков, както и на фабриканта – Мито Орозов“ , заяви Калин Каменов пред учениците на СУ „Христо Ботев“.

Днес в патриотичната инициатива на Община Враца участваха  заместник-председателят на Общинския съвет – Владимир Христов и общинският съветник Марияна Петкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВРАЦА:

Излъчват на видеостена вандалите и нарушителите на пътя във Враца

Мостът в Горна Кремена готов до края на април (СНИМКИ)

Питбули разкъсаха домашно куче във Врачанско

Пускат движение по пътя Мездра - Ботевград до средата на февруари (ВИДЕО)

Страх и ужас във Врачанско: Баба напада съседи с железни колове и мотика

Най-голямата болница във Враца: Печалба има, парите са изчезващ вид

Заради заледен път: Автобус с работници падна в канавка във Врачанско

Частично бедствено положение обявиха в община Враца

Взривове за пътен ремонт счупиха керемиди на къщи и стъкла на коли

След похвала от кметове: Фалшификаторите на резултата от изборите Малорад са пуснати от ареста

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com