Камионът, който уби човек и рани над 20, не е регистриран

7050
Камионът, който уби човек и рани над 20, не е регистриран
Снимка: БГНЕС

Камионът, който уби една жена и рани 21 души в катастрофата във Върбишкия проход, не е регистриран в данъчната служба и за него не са плащани данъци, установи проверка на нашия екип. Преди 5 години товарният автомобил е бил продаден, но новият собственик е неизвестен, информира БНТ.

Камионът е бил регистриран в Пътна полиция – Шумен на 30 юни 2006 година от фирма Алми ООД с адрес в шуменското село Нова бяла река. Оттогава вероятно е препродаван няколко пъти, защото собственикът на фирмата за билки е признал пред разследващите, че го е купил преди 5 години от неизвестно физическо лице.

Шофьорът на камиона-убиец във Върбица го карал за пръв път

Шофьорът на камиона-убиец от Върбица е карал за пръв път превозното средство и най-вероятно не е познавал възможностите му. Чувствате ...

Според закона всяка промяна на собствеността трябва да се регистрира в 7-дневен срок в данъчна служба по местоживеене, в случая Община Върбица, но това не е направено. Така през годините колкото и собственици да е имал този камион, те са ощетили държавния и общинския бюджет с хиляди левове, защото не са внасяли пътен данък, не са закупували винетки, не са плащали застраховка гражданска отговорност. Спестили са си и данък върху сделките с товарния автомобил.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Враца