Проверяват 50 тона отпадъци във Враца

1135
Проверяват 50 тона отпадъци във Враца
Снимка: Димитър Димитров/Facebook

Областният управител Малина Николова и експерти от междуведомствена комисия продължават проверките на терени и площадки, за които има сигнали или контролните органи са регистрирали, че има съмнения за нарушаване на законодателните изисквания по опазване на околната среда. Поредната проверка се извърши днес на обект, намиращ се на ул. „Складова“ № 14 в областния град, собственост на „Присма 1“ ЕООД – Враца, на която са складирани около 50 т отпадъци. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация. 

Установи се, че отпадъците са тонер касети и техни компоненти, без ясен произход. Теренът на площадката е отдаден под наем на дружеството „Рецикла“ ЕООД – София. По данни на РИОСВ – Враца дружеството няма издаден регистрационен документ по чл. 35 от Закона за управление на отпадъци за извършване на дейности по временно съхранение от страна на Регионалната инспекция.

Градски автобус блъсна пешеходка на зебра в Пловдив

71-годишна жена пострада, след като автобус от градския транспорт във Пловдив по линия 12 я удари, докато тя пресичала бул. "Руски" сре...

„Целта на проверката ни днес е да установим как протича процесът по опаковането и подготовката за извозване на отпадъците, къде ще бъдат транспортирани, с какво ще бъде третиран теренът след тяхното премахване и дали ще бъде спазен срокът – 5 февруари, предписан от РИОСВ – Враца“, поясни по време на инспекцията областният управител. 

Директорът на РИОСВ – Враца инж. Христо Христов уточни, че по случая се води досъдебно производство и от управляваната от него институция са изискани всички необходими документи по случая със складираните отпадъци на нелицензираната площадка и без разрешението на РИОСВ – Враца.

По време на съвместната проверка беше изяснено, че голяма част от отпадъците са опаковани и представителят на фирмата, собственик на терена, гарантира спазването на срока за тяхното транспортиране до лицензирана площадка.

Експертите от Регионална здравна инспекция – Враца ще окажат съдействие относно начина за третиране и почистване на асфалтовата площадка, след извозването на отпадъците, съгласно действащите нормативни актове.

Шествие и мъжко хоро във Враца за Йордановден

С шествие, в което ще се включат всички, решили да „спасят“ богоявленския кръст, тази година ще бъде дадено началото на чес...

Проверката от страна на Областна администрация – Враца продължава с изискване на документи и допълнителна информация от компетентните органи, както и посещение на място на 4 февруари – ден, преди срока за извозване на отпадъците от площадката на „Присма 1“ ЕООД – Враца.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВРАЦА:

Излъчват на видеостена вандалите и нарушителите на пътя във Враца

Мостът в Горна Кремена готов до края на април (СНИМКИ)

Питбули разкъсаха домашно куче във Врачанско

Пускат движение по пътя Мездра - Ботевград до средата на февруари (ВИДЕО)

Страх и ужас във Врачанско: Баба напада съседи с железни колове и мотика

Най-голямата болница във Враца: Печалба има, парите са изчезващ вид

Заради заледен път: Автобус с работници падна в канавка във Врачанско

Частично бедствено положение обявиха в община Враца

Взривове за пътен ремонт счупиха керемиди на къщи и стъкла на коли

След похвала от кметове: Фалшификаторите на резултата от изборите Малорад са пуснати от ареста

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com