Силен коментар за безмилостния случай във Враца

12658
Силен коментар за безмилостния случай във Враца

Изписаха се много неща по темата за нелепата смърт на Тодор от Враца. Но вчера един особено силен коментар се отличи от всички останали. В него са побрани много истини, върху които можеш сериозно да се замислиш. Понякога ни е нужна една по-различна гледна точка, за да си отворим очите за истината.

"Имам един приятел, с когото понякога проявяваме мазохизъм, обсъждайки правораздавателната ни система. Почти винаги той ми казва „В България и детска градина да взривиш, с добри адвокати и връзки няма да бъдеш осъден“.

Цацаров прати прокурори от ВКП във Враца заради убийството на Тодор

Прокурори от ВКП заминават на проверки във Враца и Бяла Слатина. Това разпореди главният прокурор Сотир Цацаров, който свика спешна опе...

Няма как, отговарям аз. Това дори за родната ни съдебна система звучи абсурдно. Или може би бъркам?

Вчерашният случай във Враца може да отговори на този въпрос.

В центъра на областния град, посред бял ден, пред погледа на много свидетели, повечето от които деца, двама мъже пребиват безмилостно едно момче на 18 години. До смърт!

В една от регионалните медии бяха публикувани снимки, на които по чудо е заснето и самото убийство. На два от кадрите се вижда ясно как двамата криминално проявени братя Десислав и Иван Даскалови брутално отнемат човешки живот. Единият от тях държи жертвата за ръцете, а другият го налага с метален бокс. Случката, предизвикала това зверство, е толкова нелепа, че е цинично да я припомняме.

Още снощи единият от извършителите бе заловен на място, а другият се предаде малко по-късно.

Грозно! Как едни печелят от трагедията на други

Споделете снимката на Тодор. Харесайте страницата ни. Спечелете iPhone 6. Случва се една трагедия, която трогва цялата ни държава. Вси...

Да, ежедневно има убийства, най-често битови, а само в периода между 1996 и 2006 г. станаха 111, поръчкови. От тях знаем колко бяха разкрити – точно 0.

Но сега ситуацията с престъплението е съвсем различна:  в центъра на града, на оживено място, посред бял ден, пред погледа на свидетели, а самото убийство е заснето? Какво повече?

Ако и този път българската съдебна система не отсъди справедлива присъда за двамата убийци, а тя трябва да бъде само и единствено доживотен затвор, то тогава нека официално се закрие. Ние нямаме нужда от нея! Тя само вреди, защото с действията си тя вече десетки години насилствено и безмилостно ни втълпява, че в България властват не законите, а парите и влиянието. Стигнали сме до там, че смятаме справедливостта за чудо. Липсата на страх от закона е проклятието на България.

Редно е да се запитаме и къде бяха вчера органите на най-многочисленото министерство – това на вътрешните работи. От данъците ни изхранваме такова количество полицаи, че трябва да има по няколко на всеки ъгъл в големите градове. Тях обаче ги няма. Може да ги намерите само около РПУ-тата или в кафетата отсреща. То пък и ако ги намерите...ползата е доста под въпрос.

След убийството на Тодор, ако врачани, както и ние всички, не излезем на протест при една несправедлива присъда за двамата убийци, то тогава можем да обявим за мъртва не само съдебната система, а и цялата нация. Така поне ще изненадаме демографските специалисти, чиито изчисления сочат, че последният българин ще умре през 2110 година.

Инцидентът с убитото момче е трагичен за Враца, но и проблем за България, заяви кметът на града

"Това е един ужасен инцидент за Враца, но смятам, че това е и проблем за България, защото подобни битови инциденти с леки пътнотранспо...

В такива моменти, трябва да докажем, че апатията не ни е превзела, че ни пука за България, за сънародниците ни, за приятелите ни, за близките ни. В противен случай не сме и племе, пък какво остава за народ."

Автор: Димитър Лазаров, Kmeta.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com