Съдът в Бяла Слатина ще гледа делото срещу Мартин и Спас Чокови

3699
Съдът в Бяла Слатина ще гледа делото срещу Мартин и Спас Чокови

Районен съд – Бяла Слатина ще гледа делото за побоя на студента Венислав Николов в Бяла Слатина. За него на подсъдимата скамейка за изправени група от петима души сред които и Мартин и Спас Чокови, съобщиха от прокуратурата.

Според обвинението на студента е причинена средна телесна повреда по хулигански подбуди.

Протестиращи в Галиче не искат кмета Ценко Чоков

Два лагера на протест от сутринта са се образували в село Галиче. Въпреки отрицателните температури, хора са се събрали в едно от кафен...

Разследването установило, че на 09.03.2014 год. в Бяла Слатина, връчанско, в дискотека „Екстази” петимата са ударили множество пъти Венислав с ръце и крака. Заради това той получил множество увреждания: многофрагментно счупване на пръст на дясна ръка, разкъсно-контузни рани с отоци на главата, лицето, устните, в областта на дясна ушна мида и дясно рамо, счупване на зъби, кръвонасядане на двата леви клепача и др.

Побоят бил започнат от Мартин Чоков, който безпричинно ударил Николов с метален бокс в главата, след което продължил да го удря в областта на главата и тялото. Към него постепенно са присъединили и другите, които продължили да го ритат. След този побой младежът паднал на пода. Ударите продължили да се сипят по цялото му тяло, ръцете и главата.

Разследващите разпитали и обвинените за побоя и свидетели, провели очна ставка, има изготвена съдебно-медицински и съдебна психиатрично-психологична експертизи. Заключението на медиците показва, че на Венислав са причинени най-малко осем увреждания, нанесени с ръце или крак, чрез наслагващи удари с или върху твърд тъп предмет. От назначената по делото експертиза е видно, че Мартин Чоков, който е бил непълнолетен към онзи момент разбира свойството и значението на извършеното от него деяние и е могъл да ръководи постъпките си. Обвиняемите, с едно изключение - на Петър Лаковски, не се признават за виновни.

Според прокуратурата подбудите за причиняването на телесните увреждания са били хулигански, тъй като с действията, довели до телесните увреждания петимата обвиняеми са искали да изразят и явно неуважението си към обществото.

Арестуваха сина на кмета на с. Галиче за причиняване на средна телесна повреда

Задържаха сина на кмета на с. Галиче за причиняване на средна телесна повреда Районна прокуратура - Бяла Слатина привлече и задържа до...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com