X
 
 

Във Враца откриха първата площадка за деца с увреждания в региона (СНИМКИ)

3349 0
Във Враца откриха първата площадка за деца с увреждания в региона (СНИМКИ)
Снимка: община Враца
Първата по рода си площадка за деца със специфични потребности във врачанския регион беше открита официално в двора на Дневния център за деца и младежи с увреждания „Зорница“ /ДЦДМУ/ във Враца. Тя е изградена по проект „Спорт за децата с увреждания във Враца”, с финансовата подкрепа на Обществен дарителски фонд за Враца и фондация „Америка за България”.

Проектът се изпълнява от Сдружение с нестопанска цел „Зорница“ и е на стойност 14 999 лв., от които 3 000 лв. е съфинансиране от неправителствената организация и дарители от Враца.

Водосвет за здраве и благополучие отслужи Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, в съслужие със свещеници от епархията. Символичното откриване на новото съоръжение бе направено от представители на СНЦ „Зорница“, Обществен дарителски фонд и Фондация „Америка за България“.

Люлките, пързалките, катерушките са направени по начин, по който да бъдат безопасни и възможни за използване от деца с физически проблеми. Площадката е 100 кв.м., с мека настилка, сензорна пътека, люлки-гнездо и първата люлка за инвалидни колички във Враца.

На откриването днес присъстваха: заместник-кметът Петя Долапчиева, председателят на УС на СНЦ „Зорница“ – Христина Младенова, представители на Обществения дарителски фонд за Враца, общественици, родители.

Actualno.com

Етикети: