Църквата в Гърция е готова да дава земите си за селско стопанство

29087
Църквата в Гърция е готова да дава земите си за селско стопанство

Кризата в Гърция обединява обществото на южните ни съседи както никога досега. В борбата с последиците ѝ се включи и църквата.

Църковният глава на Гърция архиепископ Йероним обяви в посланието си за Коледа, че подопечната му институция ще дава земи на всеки, който желае да се занимава със селско стопанство и да допринася за икономиката на страната.

Китайците завземат Пирея

Китайците могат да помогнат на рухналата гръцка икономика - в това са убедени все повече гърци. При пристигането на първите китайски ф...

"Който желае да работи гръцката земя, допринасяйки за благоденствието на страната и за развитието на съвременните износни селскостопански и животновъдни продукти, нека знае, че и малкото останала земя на Църквата ще бъде на негово разположение", отбеляза гръцкият църковен глава, предаде БНР.

Същевременно Атинската Архиепископия организира коледен обяд за 1500 социално слаби граждани в Пирея и Софоклеус. В празнична атмосфера гражданите, които се сблъскват с огромни трудности, седнаха на празничната трапеза, включваща пуйка с картофи, безалкохолни напитки, плодове и традиционни коледни сладкиши.

От общината в Атина също бе организирано коледно честване на закритото игрище Руф, където около 500 бездомни и социално слаби седнаха на коледната трапеза.

Редактор: Ивайло Петров

Европари за обновяване на градската среда в Гърция и България

Европейската комисия одобри, съгласно правилата на ЕС за държавната помощ, гръцка и българска схема за подпомагане на проекти за обновя...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com