ЕК следи скептицизма в Латвия относно влизането в еврозоната

6896
ЕК следи скептицизма в Латвия относно влизането в еврозоната

Властите в Латвия трябва да инициират дискусиите в обществото относно влизането на страната в еврозоната, за да могат гражданите да оценят обективно плюсовете и минусите. Това заяви ръководителят на представителството на Европейската комисия (ЕК) в страната Инна Штейбунка, цитирана от Интерфакс.

„В Европа винаги особено внимателно наблюдават позицията на обществата на страните-членки на ЕС”, заяви Штейнбука пред журналисти след среща с президента на страната Андрис Берзинш.

Латвия отново пресметна щетите от СССР

Специално сдружение в Латвия направи сметка на загубите на републиката по време на членството и в СССР или както го наричат властите ...

По нейните думи негативното отношение на жителите на страната към присъединяването към еврозоната може да повлияе на решението на ЕС.

Миналия месец премиерът на Латвия Валдис Домбровскис заяви, че Латвия не трябва да губи темпо в стремежа си за приемане на еврото.

Премиерът каза пред държавната телевизия, че Балтийската държава не трябва да „изостава от графика” в желанието си да стане 18-ят член на еврозоната от 1 януари 2014 г.

Обществените допитвания показват, че латвийците са скептични относно смяната на националната валута – лат, но правителството на Домбровскис отхвърли призивите на лявата опозиция за плебисцит.

Латвия влиза в еврозоната през 2014 г.

Латвия съобщи, че планира да влезе в състава на еврозоната през 2014 г. и опроверга опасенията за стабилността на икономиката си, коя...

„Ние работим за това, да не се спънем още на първата крачка”, каза премиерът коментирайки разделението в обществото.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com