Ердоган: Турция не иска война

6808
Ердоган: Турция не иска война

Турция няма намерение да започва война със Сирия, заяви турският премиер Реджеп Тайип Ердоган след гласуването от турския парламент на резолюция, разрешаваща на правителството да провежда военни операции в Сирия, приета като реакция на сирийския обстрел на турска територия, предаде БГНЕС.

"Всичко, което искаме в този регион, е мир и сигурност. Това е нашето намерение. Нямаме намерение да започваме война със Сирия", заяви Ердоган в Анкара по време на съвместна пресконференция с иранския първи вицепрезидент Мохамад-Реза Рахими.

Същевременно, сирийският посланик в ООН Башар Джаафари заяви, че Сирия не се стреми към ескалация с никой от своите съседи, включително Турция.

"Сирийското правителство има много важен интерес – да поддържа добросъседски отношения с Турция, каза посланикът. В случай на граничен инцидент между двете държави, правителствата трябва да действат разумно и рационално", добави той.

В същото време той призова Турция да окаже сътрудничество при контрола на общата граница, за да се попречи на проникването на въоръжени групировки, като обвини някои от тях, че са извършили атентати в Сирия.

Редактор: Десислава Ушатова

Допълнителни патрули пазят границата с Турция

Засилени мерки за сигурност и допълнителни патрули бяха въведени по границата с Турция, заради конфликта със Сирия. На ГКПП „Кап...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com