Гърция подгони корумпираните политици

5884
Гърция подгони корумпираните политици

Банковите сметки на бивши министри в правителствата на Гърция ще бъдат отворени, съобщават гръцките медии. Инспектори от службата за борба с финансовите престъпления проверяват осем политически лица, като целта е да се установи дали има неправомерно забогатяване, докато са били във властта, предаде БЛИЦ.

Сред разследваните са бивши министри от правителството на Костас Караманлис - Арис Спилиотопулос и Никитас Какламанис, който е и бивш кмет на Атина, както и Феврония Патрианаку.

В Гърция коментират Дянков: Българите по-богати от нас? Смях!

Изказването на финансовия ни министър, че до четири години средният българин ще бъде по-богат от средния грък, бе препечатано в гръцкия...

Разследва се и бившият депутат от "Нова демокрация" и бивш министър Георгиос Вулгаракис. Проверяват се и ексуправляващи от ПАСОК - Тасос Манделис, Янис Антопулос, Янос Папандониу и Апостолос Фотиадис.

Прокуратурата пък е подхванала оръжейни сделки, сключени по времето на Янос Папандониу - министър на отбраната от 2001 г. - 2004 г. в правителството на ПАСОК.

Темата е водеща за в. "Прото тема", който пише за засечени от инспектори 40 милиона долара, прехвърлени в чужбина през сметките на съпругата на Папандониу и неговия кум. Името на съпругата на бившия министър присъства в списъка с притежатели на сметки с големи суми пари в женевския клон на банка Ейч Ес Би Си.

Редактор: Десислава Ушатова

Оправданият гръцки журналист ще бъде съден отново

Прокуратурата в Атина обжалва оправдателната присъда в началото на месеца на журналист, който публикува списък с предполагаеми притеж...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com