Иранската опозиция зове към бойкот на избори

5046
Иранската опозиция зове към бойкот на избори

Иранската опозиционна групировка в изгнание Национален съвет на съпротива на Иран (НССИ) призова към бойкот на предстоящите през юни президентски избори в Иран, на които трябва да бъде определен приемник на Махмуд Ахмадинеджад, предаде БГНЕС.

Според базирания в Париж НССИ всички кандидати за поста били "престъпници, замесени в мъчения, убийства и ограбване на иранския народ в продължение на 34 г.", поради което гласуването трябва да бъде бойкотирано.

В опит да повдигне духа на противниците на режима на аятоласите Марям Раджави, президентка на НССИ, предрече: "Нацията ни е в навечерието на големи промени, които ще сложат край на мрачния и отвратителен период на диктатура". Тя успокои света, че "утрешен Иран ще бъде свободен от ядрени и всякакви други оръжия за масово унищожение".

НССИ, който представя себе си като ирански парламент в изгнание, настоява Западът да му даде същото признание като на Сирийската национална коалиция, която воюва за свалянето на режима на Башар Асад.

Редактор: Десислава Ушатова

Нетаняху иска САЩ да нанесат превантивен удар по Иран

Израелски военен удар по Иран няма да има нужния ефект, такъв удар трябва да бъде нанесен от САЩ, заяви израелският премиер Бенямин ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com