Латвия се готви за влизане в еврозоната през 2014 г.

3979
Латвия се готви за влизане в еврозоната през 2014 г.

Докато Полша, България и Чехия се отказаха от плановете си скоро да се присъединят към зоната на единната европейска валута, Латвия обяви, че иска да стане член на еврозоната в началото на 2014 година, съобщава „ЕурАктив”.

Германия похвали Латвия за нейния кураж да продължи да се стреми към членство в еврозоната. Рупрехт Поленц, член на комисията по външни отношения на германския парламент, е заявил по време на среща с латвийския президент Андрис Берзинш, че позицията на Рига е „прекрасен международен сигнал” за бъдещето на еврото.

"Фич": Краят на европейската криза е далеч

Европейската криза е далеч от завършване, въпреки че се наблюдава определен напредък за нейното преодоляване, смятат експертите от ре...

Наскоро Полша, Чехия и България дадоха сигнал, че ще отложат присъединяването си към зоната на единната валута, докато еврозоната не реши дълговата си криза.

„В Латвия има дебат дали се нуждаем от повече Европа или да оставим нещата както досега. Кошмарен сценарий за Латвия ще бъде, ако едни държави оформят по-тесни икономически, финансови и дори политически връзки, а останалите изпаднат от групата, особено в нашата част на Европа.

И нека говорим откровено - както България, така и Латвия са твърде зависими от икономиката на еврозоната заради търговията. Ако нашите страни бъдат изключени от обсъжданията на решенията в еврозоната и не получат статут поне на наблюдатели, ние също може да срещнем икономически трудности", заяви пък латвийският външен министър Едгарс Ринкевичс.

Редактор: Яна Баярова

Вестевреле: Има светлина в тунела за разрешаването на кризата

Германският външен министър Гидо Вестервеле заяви, че има "светлина в края на тунела" за разрешаването на кризата в еврозоната, преда...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com