МВнР: Обстановката в Република Турция остава силно нестабилна

2099
МВнР: Обстановката в Република Турция остава силно нестабилна
Снимка: Twitter

Обстановката в Република Турция остава силно нестабилна. След обявяването на извънредно положение от 01.00 часа на 21 юли 2016 г. започна постепенното въвеждане на допълнителни мерки за засилване контрола на силите за сигурност и увеличаване правомощията на изпълнителната власт, информират от външно министерство. 

На този етап остават в сила препоръките от Съобщението на МВнР от 18.00 ч. на 21 юли 2016 г. 

Елена Поптодорова: Турция не би се лишила така лесно и бързо от съюзничеството си със САЩ

Турция не би се лишила така лесно и бързо от съюзничеството си със САЩ, каза бившият български посланик в САЩ Елена Поптодорова. ...

Предвид организирания днес от опозиционната Народнорепубликанска партия митинг, подкрепен и от управляващата Партия на справедливостта и развитието, препоръчваме на българските граждани във вечерните часове на 24 юли да избягват посещения на площад Таксим и в районите, граничещи с него, се казва в съобщението на въшното ни ведомство.

Предприетите към момента мерки от властите във връзка с обявеното извънредно положение не засягат пряко сигурността на българските граждани. Остава в сила изискването за носене на лични документи предвид честите проверки и задържането на лица, които не могат да удостоверят самоличността си. Необходимо е българските граждани да спазват стриктно указанията на полицейските органи. 

Към 24 юли 2016 г. няма промяна в обстановката на българо-турските ГКПП. Движението и в двете посоки – вход и изход, е нормално натоварено за сезона, като е засилен контролът на входните и изходните пунктове от турска страна. Няма допълнителни изисквания, свързани с преминаването на българските граждани. 

Във връзка с провеждащите се традиционни борби в Одрин днес, е засилен полицейският контрол на входните и изходните артерии на града.

Ердоган към турския народ: Запазете спокойствие

В телевизионно обръщение тази нощ президентът Реджеп Тайип Ердоган призова турския народ да запази спокойствие по отношение на ситуация...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com