Нетаняху: Все още не е взето решение за нападение срещу Иран

3668
Нетаняху: Все още не е взето решение за нападение срещу Иран

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заяви, че все още той не е взел решение за евентуално нападение срещу Иран, но потвърди правото на своята страна за самозащита, предаде АФП.

„Не съм взел решение за атакуване на иранските ядрени обекти”, посочи Нетаняху в интервю за израелската частна телевизия „Канал 2”

Нетаняху с план за удар по Иран

Израелският премиер Бенямин Нетаняху иска най-заслужилият генерал в историята на Израел да убеди другите генерали в необходимостта от ...

В същото време премиерът потвърди „правото на Израел да се защити срещу всяка заплаха за сигурността и съществуването на страната”. „Съдбата на Израел зависи единствено от нас и от нито една друга страна, колкото и дружествена да е тя към нас”, подчерта той, намеквайки за САЩ.

Президентът на САЩ Барак Обама наложи нови икономически санкции, насочени срещу ирански компании за износ на петрол, както и срещу две китайски и две иракски банки, обвинени, че търгуват с тях.

Барак Обама посочва в свое изявление, че новите мерки подчертават решимостта на САЩ да принудят Техеран „да спазва поетите международни задължения” в рамките на преговорите за ядрената програма на страната.

Редактор: Яна Баярова

Нетаняху отново обвини Хизбула за кървавия атентат в Бургас

Правителството ни разполага с абсолютно потвърдени разузнавателни данни, че атентатът срещу израелските туристи в Бургас, България, е и...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com