Андрей Желязков: Холандия ще стигне далеч в Рио

13964
Андрей Желязков: Холандия ще стигне далеч в Рио
Снимка: БГНЕС

Битката за първите две места в група "B" на световното първенство по футбол ще бъде ожесточена, смята Андрей Желязков-Жужо. Бившият нападател ще стиска палци за тима на Холандия. Той прекара най-хубавите си години във футбола в страната на лалетата. Стана шампион и взе купата с отбора на Фейенорд през 1984 година. Впоследствие Жужо работи и като скаут за холандския футбол и познава отблизо обстановката в лагера на "лалетата". В групата на Холандия са още настоящият световен и европейски шампион Испания, Чили и Австралия.

Хунтелаар: Смесицата от опит и младост е козът на Холандия

Нападателят на Шалке 04 и Холандия Клаас-Ян Хунтелаар имаше труден сезон, като различни контузии го държаха далеч от терена за дълго вр...

"За разлика от предишните финали, сега силите са доста по-изравнени и Испания вече не е суперфаворит. Очаквам холандците отново да се представят на ниво. Видяхме, че завършиха квалификациите без нито една загуба. Там се работи много сериозно. "Лалетата" притежават комплектни играчи, които могат да решат всеки мач както индивидуално, така и с комбинативен футбол. Надявам се, че Холандия ще стигне далеч на първенството в Бразилия. Дано да няма противоречия вътре в тима, тъй като на предишното първенство имаше конфликти", каза Желязков пред "България Днес".

"За мен Луис ван Гаал е отличен специалист, колкото и някои хора да оспорват качествата му. Знаем какво направи в Барселона. Едва ли холандците правят тънки сметки за това с кой ще играят в следващата фаза. Първо нека да прескочат групата", предупреди Жужо.

Холандия със слаба загрявка за Мондиала, едва 1:1 с Еквадор

По не най-добрия начин започна подготовката си за световното първенство холандският национален отбор. Пред своя публика тимът на Луис в...

"Чили не бих ги сложил при аутсайдерите. Наблюдавах им една контрола срещу Германия, в която играха страхотно и загубиха само с 0:1. Нямам сериозен поглед върху отбора на Австралия, но ми прави впечатление, че се опитват да играя с английски стил. Със сигурност те не са отишли само за участието", завърши анализа си легендарният нападател на "Славия".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com