Петър Александров: Очакват от Швейцария поне 1/4-финал

13999
Петър Александров: Очакват от Швейцария поне 1/4-финал

"Отборът на Швейцария е под най-голям натиск от страна на феновете за предстоящото световно първенство в Бразилия от всички отбори в групата си", коментира пред "България днес" бившият ни национал Петър Александров, който живее в алпийската държава.

Избраниците на селекционера Отмар Хицфелд са в предварителна група "Е" с тимовете на Франция, Еквадор и Хондурас.

Мирослав Клозе: Голямата ми цел е да стана номер 1 голмайстор на световни първенства

Престижното отличие голмайстор номер 1 на световни първенства за всички времена мотивира нападателя на Германия Мирослав Клозе да бъде ...

"Очакванията в Швейцария са доста големи, поне 1/4-финал - твърди легендата на Аарау и Люцерн. - Както се вика, тръгват с пълна кошница, но според мен тя трябва да е по-умерена. Отборът се събира в една база близо до Люцерн днес. Знае се, че контузии мъчат някои основни футболисти като Шакири и Джуро, както и още неколцина. Не е ясно кои ще попаднат в групата за Бразилия. Футболът тук се разви доста в последните двайсетина години, вече много национали играят в чужди, по-силни първенства. За треньора Отмар Хицфелд това вероятно ще е последното участие на такъв голям форум, тъй като се говори, че след лятото ще се пенсионира. Затова и мисля, че направи всичко възможно да подготви и мотивира играчите да прескочат групата и да изиграят поне още два мача. Той е доказан специалист и мисля, че може да успее."

Според Александров безспорният фаворит в група "Е" е съставът на Франция. "Петлите" са не само фаворит в групата, но и в шампионата като цяло. Имат стабилни изяви в последните години, макар да имат сривове като през 1993 година, когато ние ги отстранихме за първенството в САЩ, а осем години по-късно, вече като световен шампион, да, отпаднаха безславно. За Еквадор и Хондурас ми е трудно да говоря, но може и да направят някоя беля на европейците. Най-вече защото са аклиматизирани към условията в Бразилия, докато швейцарците се подготвят в подножието на Алпите, където е хладничко", казва Александров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com