Здравко Лазаров: Белгия ще изпревари Русия в група "Н"

13065
Здравко Лазаров: Белгия ще изпревари Русия в група "Н"
Снимка: БГНЕС

Русия има страхотен колектив, смята българският нападател Здравко Лазаров-Електричката, който в един етап от кариерата си премина през руския футбол. 38-годишният ветеран все още е активен състезател и е един от най-добрите по родните терени. През 2008 година той игра за Шинник (Ярославъл), където отбеляза две попадения. Впоследствие Електричката осъди клуба за предсрочното му освобождаване.

"Естествено е да очаквам добро представяне от тима на Русия на световното първенство. Те са доказали, че са изключително силен отбор. Все пак и в квалификациите завършиха първи в своята група пред състава на Португалия", коментира Електричката пред "България Днес".

Капело: Вече съм наясно със състава за Световното

Националният селекционер на Русия Фабио Капело заяви, че вече е наясно със състава от 23-ма футболисти, които ще пътуват за Бразилия за...

"Сборная" е в последната група "Н", където ще премери сили с Белгия, Южна Корея и Алжир.

"На световно първенство лесна група няма. Всеки участник в Бразилия е стойностен, щом е стигнал дотам. Според мен фаворитът в тази група е Белгия, изградили са невероятен състав. Смятам, че те заедно с Русия няма да имат проблем да продължат напред. Разбира се, нито един от другите два отбора не трябва да бъде омаловажаван. Подцениш ли някой, нищо добро не те чака. Знаем, че на вратата на Алжир пази М`Боли от ЦСКА", добави Лазаров.

"Силата на Русия е в колектива. В момента те нямат някоя чак толкова ярка индивидуална звезда. За селекционера им Фабио Капело каквото и да се каже, ще бъде малко. Където е отишъл, винаги е постигнал успехи. Според мен е най-добрият треньор в света", смята нападателят на Локомотив (Пд).

В понеделник Капело изведе Русия до победа с 1:0 над Словакия в един от последните тестове преди мондиала. Двубоят бе игран в Санкт Петербург. Нападателят Александър Кержаков отбеляза единствения гол в 82-ата минута. Следващата проверка на "Сборная" ще бъде на 31 май (събота) в Осло срещу Норвегия.

Кержаков се закани и на корейците

Нападателят на Русия Александър Кержаков се закани на Южна Корея - първият съперник на тима на световното първенство в Бразилия. Играчъ...

Междувременно Електричката разкри и своите симпатии и обяви кой е неговият фаворит на мондиала.

"Аз ще стискам палци за Испания, защото играят най-добрия футбол. Нормално е един ден някой да сложи край на хегемонията им. Аз обаче смятам, че това няма да се случи точно сега и те ще защитят световната си титла", категоричен е Здравко.

Той все още не е решил дали ще прекрати кариерата си на футболист и дали ще се насочи към треньорската професия.

"Все още не знам нищо за бъдещето си. Отдал съм се на почивка. Ще изчакам да видя какво ще се случи с Локомотив (Пд) и едва тогава ще преценя дали да спра с футбола и кога", завърши Лазаров.

Kапело: Отборният дух е силата на Корея

Селекционерът на руския национален отбор по футбол Фабио Капело се отнесе с уважение към отбора на Корея, с който руснаците ще играят н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com