Пребиха заместник-кмет на ямболско село, пробвал да спре незаконна сеч

52374
Пребиха заместник-кмет на ямболско село, пробвал да спре незаконна сеч
Снимка: БГНЕС

34-годишният кметски наместник на село Робово Георги Георгиев е настанен в хирургичното отделение на Ямболската болница след нанесен побой от негови съселяни. Инцидентът е станал при изпълнение на служебните му задължения и е свързан с предотвратяване на незаконна сеч.

Георгиев отишъл на мястото, където трима мъже - баща и двамата му синове, изсичали общински дървета. Тримата отказали да прекратят сечта, поради което кметският наместник повикал служители на "Горска полиция" и подал сигнал в полицейско управление "Тунджа".

Средната месечна заплата в Ямбол отчита минимален ръст

Броят наетите лица по трудово и служебно правоотношение в област Ямбол към края на септември 2014 г. се увеличават с 1.3% спрямо края н...

Побоят бил извършен от синовете. След инцидента двама побойници са арестувани. Работата по случая продължава, информира БНР.

Това не е първият инцидент в селото. Само преди месец - в навечерието на Коледа, вандали потрошиха надгробните плочи в гробищния парк. Извършителите все още не са открити, информира Радио "Фокус".

Дали има връзка между двата инцидента, Георгиев отговори: ”Без доказателства не е удачно да правя каквато и да е връзка”. Той определи нападателите си като проблемни, но толкова брутално постъпват за първи път.

В село Робово, община Тунджа живеят 120 души - от тях 62 са деца. Конфликти между българи и роми в селото няма, категоричен е кметският наместник. Двамата побойници са задържани, образувано е досъдебно производство.

Фалшифицират незаконната сеч - на документи проблеми няма

Проблемът "незаконна сеч" в България се решава чрез легализация на документи и много страх. Това заяви Мартин Тинчев от сдружение "За Б...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com