Приключи ремонтът на пътя между областите Ямбол и Хасково

13339
Приключи ремонтът на пътя между областите Ямбол и Хасково
Снимка: Агенция "Пътна инфраструктура"

Изпълнени са 100% от строително-монтажните дейности по проекта за рехабилитация и реконструкция на 14,6 км от път ІІІ-7602 Граница с ОПУ Хасково - Голям Манастир - Крумово - Инзово - Роза от км 8+600 до км 13+600 и от км 14+300 до км 23+915, област Ямбол. Проектът е лот 59 от петия етап на ОП „Регионално развитие” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет.

Днес беше подписан акт 15 за завършените строително-монтажните работи на обекта и предстои издаването на акт 16 и разрешението за ползване.

Завърва ремонтът на транспортната връзка между Ямбол и Хасково

Изпълнени са над 90% от строително-монтажните дейности по проекта за рехабилитация и реконструкция на 14,6 км от път ІІІ-7602 Граница с...

Път III-7602 е пряка транспортна връзка между областите Ямбол и Хасково. Участъкът осигурява достъпа до ТЕЦ „Марица Изток“ и поема потока от автомобили към ГКПП Свиленград, информира агенция "Пътна инфраструктура".

С рехабилитацията на пътната отсечка, която не е основно ремонтирана от около 30 години, ще се подобри безопасността на движение и удобството при пътуване. Ще се улесни и директната връзка между Голям Манастир, Крумово, Генерал Инзово и Роза. По-добрата инфраструктура ще подпомогне развитието на туризма и получаването на качествени административни, здравни, образователни и културни услуги на територията на област Ямбол.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com