Съдът потвърди решението на ОИК-Елхово за избор на кмет

2849
Съдът потвърди решението на ОИК-Елхово за избор на кмет
Снимка: БГНЕС

Решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Елхово за избор на кмет беше потвърдено от Административния съд в Ямбол, като то подлежи на обжалване в едноседмичен срок. Това предаде националното радио.

Кандидатът на левицата Ангел Ангелов, който загуби на първи тур изборите срещу кандидата на ГЕРБ, оспори решението на ОИК в Елхово и поиска касиране на изборите.

Стената на Безистена в Ямбол ще свети във виолетово

Безистена в Ямбол ще бъде осветен във виолетова светлина на 17 ноември вечерта, съобщиха от пресцентъра на Община Ямбол. По този начин...

В мотивите на съда се посочва, че оспореното решение е издадено от компетентен орган в рамките на дадените му от закона правомощия. Издадено е също в предписаната от закона форма и не противоречи на правните норми.

В предходното съдебно заседание бяха разпитани петима свидетели, участвали в изборния процес. Извършена беше и проверка на протоколите на СИК и бяха сравнени с представените от оспорващия извлечения от тях.

Съдът не допусна повторно преброяване на изборните бюлетини, тъй като не бяха доказани твърденията на жалбоподателя, че по време на избора е имало нарушения, които биха довели до промяна в изборния резултат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com