В Ямбол отбелязват Празника на авиацията

2436
В Ямбол отбелязват Празника на авиацията
Снимка: БГНЕС

Авиобаза „Безмер“ празнува Деня на ВВС в ямболския Музей на бойната слава. Демонстрации на авиационно оборудване и екипировка, приготвяне на храна в полева кухня са част от атракциите в деня на отворени врати. С поредица от събития в Ямбол ще бъде отбелязан Празникът на авиацията и военно-въздушните сили - 16 октомври, съобщиха от пресцентъра на общината.

Инициативите са организирани от Авиобаза Безмер с командир полк. Димитър Данев, със съдействието на община Ямбол. Домакин на проявите е Музеят на бойната слава в Ямбол. В една от наскоро ремонтираните зали на музея вече е подредена изнесена експозиция на авиобазата, която може да бъде разгледана до края на месец октомври.

Художникът Сашо Казанджиев представя свои творби в Ямбол

Художникът Сашо Казанджиев представя нова продукция от свои творби пред публика на 15 октомври, съобщиха от Ямболската галерия. Открив...

Посетителите ще имат възможност да видят пилотски костюм, вентилационен костюм ВК-3 М, височинно-компенсационен костюм /ВКК/парашут спасителен и макети на самолети По-2, МиГ- 23, МиГ- 25, част от горивна камера, командирски планшет и борден планшет, както и други интересни експонати, сред които и снимки на втория български космонавт Александър Александров, който започва своя летателен път именно от авиобазата край Ямбол. Кулминацията на празника ще бъде на 15 октомври, когато Музеят на бойната слава ще отвори врати за всички, които желаят да се запознаят отблизо с професията на военнослужещите от Авиобаза Безмер.

Официалното откриване на празника е в 10.00 часа, като в часовете до 15.00 часа военослужещи от базата ще демонстрират специално авиационно оборудване и екипировка, както и стрелково въоръжение. Командирите на ескадрили ще представят основните функции и ролята на специалистите от ВВС – пилот, ръководител полети, авиационен техник, свързочник и логистик. Една от големите атракции ще бъде полевата кухня, чиито възможности ще бъдат показани на място. Всички посетители на музея ще имат възможност да опитат от приготвяните на момента ястия. В празничната програма са предвидени и мултимедийни презентации с кадри от историята и настоящето на ВВС и на авиобазата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com