Занимания за учениците през лятната ваканция организират библиотеките и читалищата в Ямбол

1648
Занимания за учениците през лятната ваканция организират библиотеките и читалищата в Ямбол
Снимка: iStock/Guliver

Занимания за учениците през лятната ваканция организират библиотеките и читалищата в Ямбол, съобщиха от Община Ямбол. „Лятно кино в библиотеката“ - прожекции на детски анимационни филми е една от инициативите на Регионална библиотека „Георги Раковски“ – Ямбол за юли.

През летните месеци са организирани още „Поход на приказките“ – презентации, викторини и кръстословици, „Опознай своя град“, „Забавна наука с опити за деца“ – „Магнитите – приятели или врагове, презентация и опити“, „Планетите и богатството на минералите“, „Живи барометри“. Изработване на оригами, посещение на Етнографски музей с лекция „Бит и култура на ямболци – кукери, коледари и лазарки”, разходка в парка и разглеждане на средновековната ямболска крепост също са част от ваканционните дейности на библиотеката. В края на юли ще има занимания по програмата за кариерно ориентиране на учениците „Аз искам да стана...“. Детски конкурс и изложба на фотографии „Мое лято“ организира до 29 юли Народно читалище „Пробуда - 1909“.

Ямбол се включва в националната инициатива „Чети с мен"

Ямбол се включва в третото издание на националната инициатива „Чети с мен", съобщиха от общинска администрация. Целта на инициати...

В конкурса могат да се включат деца от 10 до 15 години, а победителите ще бъдат обявени на 3 август. През летните ваканционни месеци ще има занимания по шахмат и други игри за деца, курс по английски език за начинаещи и напреднали, школа по народни танци и прожекции на любими анимационни филми. Електронна читалня ще има през юли и август в Народно читалище „Зора – 1945“ в Ямбол. Читалнята ще бъде отворена от понеделник до петък от 9 до 13 ч. в компютърната зала на читалище „Зора“.

През двата месеца ще има и занимания в Клуб по народни танци „Ямболи“, както и арт ателие „От нищо, нещо“. Всяка сряда от 10.00 до 11.00 часа занимания в клуб „Знам, искам, мога“, а всеки вторник разучаване на народни танци. Летни ваканционни занимания организира и Младежки дом „Георги Братанов“. До края на месеца децата на възраст от 12 до 16 години могат да се запишат на спортни танци, като заниманията са в понеделник, сряда и четвъртък от 18.00 до 20.00 часа За децата от 4 до 18 години всеки понеделник, сряда и петък ще има Зумба фитнес. Организирани са и други спортни занимания в Младежкия дом. До 29 юли са заниманията по спортна техническа подготовка, а до 9 септември по тенис на маса за деца и младежи от 10 до 18 години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com