Бен Чобенчев в страната на чудесата

17531
Бен Чобенчев в страната на чудесата
Снимка: bTV

Бенчо Бенчев, който според някои е бенчобенчев, а според други направо Бен Чобенчев, е много повече от конкретния случай, замесен с Митьо Очите, който случайно кара неговата кола и случайно се укрива в хотелска стая на неговото име. 

Бен Чобенчев е нарицателно. Персонажите като него са една от най-важните брънки в политическата игра. Нищо в политическия живот и мафиотските структури не може да се случи без Бен Чобенчев. 

Ето, ти си политик, добре трениран в лицемерията на професията, овладял необходимите трикове, обигран в манипулации и oпитен популист, но имаш нужда от най-големите пари: мръсните. А ето, от другата страна, стои човек, който е подчинил улицата, създал е подземна империя, но се нуждае от държавна протекция, която да ти даде свободата да действаш свободно и безнаказано. Как да се срещнат тези два свята - (и двата излишни)? 

Тогава се намесва Бен Чобенчев. Бен Чобенчев е от онези типове, пуснали котва и към двата свята. От едната страна общински съветник, от другата страна - инфилтриран в ъндърграунда. Бен Чобенчев по правило живее в полуанонимност, за него се знае това-онова, на местните им прави впечатление например, че има твърде разточителен имот и луксозна кола, но на никой не му се занимава да го проверява. В новините ще влязат политикът и мафиотът, но никога Бен Чобенчев. Махнете Бен Чобенчев обаче от картинката и ще видите, че всички обръчи, въртящи се около партията, един по един ще изпаднат. 

Нито политикът, нито мафиотът, могат да се справят със задачата по бързото си забогатяване без Бен Чобенчев. Когато една партия сформира никъде неписания си отдел по "Човешки ресурси", тя знае, че най-важните хора, които трябва да открие, са Бен Чобенчевците. Колкото повече Чобенчевци, толкова по-добър контакт с онези, които трябва и толкова повече приходи в касите. А накрая винаги става така, че Чобенчев ще изгърми, ако се наложи някой да изгърмява. Твърде е възможно да се поразкрие това-онова, дори в трудно разследваща самата себе си политически-мафиотска мрежа. Е, тогава няма да хванат нито политика, нито престъпника, а ще го отнесе Чобенчев. И разбира се, нито политикът, нито престъпникът ще кажат, че познават Бен Чобенчев. Горкият Бен! Всеки се отрича от него до трети петли. Не познаваме този човек...Той там случайно нещо там ей тъй просто кой да ти каже. Май съм го виждал веднъж, но не помня. Кирил Добрев вдига рамене, Корнелия Нинова нищо не знае, Бойко Борисов не го е чувал този човек, МВР сега разбира за него, а Митьо Очите въобще не е разбрал, че пътува в колата на Бен и че се укрива в хотелската му стая в Истанбул. 

Но нищо. Ще се намери нов Чобенчев и всичко в страната на чудесата ще продължи по реда и безредието си. 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com