X
 
 

Безумната грешка на тандема Борисов/Гeшeв да атакуват президента

23044 40
Безумната грешка на тандема Борисов/Гeшeв да атакуват президента
Снимка: БГНЕС
Президентът Радев, стана ясно, сне доверието от правителството. Цитат от него:

"Институции, призвани да бъдат независими и да отстояват закона, го погазват показно, превръщайки се в инструмент на властта. Държавни органи си позволяват да сплашват несъгласните и протестиращите. Налице е организирано настъпление срещу гражданските свободи.

Това правителство и управление води до разпад на държавността и ни лишава от бъдеще като нация.

На всичко това трябва да се сложи край."

С риск, ако по дълбока случайност най-висшите хора в държавата имат време за подобни текстове, да подскажа за грешките им, все пак ще го направя.

Атаката срещу Радев със СРС-та, за която по-късно главният прокурор каза, че не са СРС-та, беше безумна грешка. Вероятно планирането ѝ е имало две цели - да увреди имиджа на Радев, придавайки му корупционен завой и да го сплаши, защото много взе да говори. А ето какъв е резултатът:

1) СРС-тата най-много да са заздравили някакви твърди ядра на неприязън към президента, които така или иначе са си твърди ядра и нямаше да се променят. Вместо това съвсем нормалната мнителност на всеки към подобни акции се активира - с толкова ослепително бели конци нямаше как да стане друго. Много е възможно рейтингът на президента да се вдигне тъкмо защото бе атакуван по толкова скалъпен начин. 

2) Ролята на Радев е да концентрира в себе си големия наратив на разочарованието и да го изправя срещу големия наратив за успеха на Борисов. Все още първият е много по-мощен от втория. Самият Борисoв изглежда забрави, че тъкмо първият го възкачи на власт. Бе достатъчно просто да погледне малко статистика, да види разпределението на доходите, концентрацията им само в столицата, демографската картина, за да разбере, че ако се изправи срещу тези гласове на разочарованието, които пък се акумулират в Радев, ще заложи собственото си бъдеще на карта. И го заложи, на твърде рисков коефициент. 

3) Колкото и абсурдно да изглежда, заради схизмите срещу всичко ляво и всичко руско в "Демократична България", СРС-тата направиха невъзможното възможно: дори Радан Кънев, с леки уговорки, подкрепи президента и е много възможно скоро да видим дори немислимия на пръв поглед, ако не съюз, то поне доверие между президента и "десните".  

4) Борисов с времето започна да цитира доказано неумел в реториката си човек - Цветанов, и да повтаря средно дебилния рефрен че "Президентът трябва да бъде обединител на нацията". Тоест, буквално да твърди, че всеки, който е срещу него, няма право на това и общо взето критиката не може да съществува, защото не се измерва по справедливост, а се измерва по това дали обединява или разединява. Подобна максима наистина може да хрумне само на Цветанов, но защо се лепна като коронавирус на Борисoв, никога няма да разбера. Е, сега се прецакаха здраво - Радев наистина има шанс да се превърне в обединител на нацията и той точно това прави - обединява я срещу ГЕРБ. Даже вече, мисля си, може спокойно така да парира всяка критика - да каже "ми аз си я обединявам нацията", точно по вашата максима действам.

5) Четирите стигат и връщане назад няма. Радев можеше да прекара мандата си с козметична роля, която да му не даде шансове за влизане във властта и преобръщането ѝ. Вече ги има. 

 

Автор: Райко Байчев

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 22 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Оня шебек, Боко Тиквата, дали отговори на Президента Радев за ДАНС?
 • Анонимен 21 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  импийчка ти майчина!
 • Анонимен 20 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  днеска по радиото милиционерчито си призна за СРС и вече е за оставка или съд от КС!!!
 • Анонимен 19 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Чак пък безумна. И защо грешка. И какво е новото. Президентската институция когато е в ръцете на Москва винаги се е държала подривно. При ония с шлемовете беше същото. Каквото повикало туй се обадило.
 • Анонимен 18 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Да изкараме снегорините к булдозерите и да изметежим боклука!!!!
 • Анонимен 18.1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Прекрасно! Но що (кой) е боклука? Сигурно ли е, че и метачите не са същия боклук, като тези които искат да изметат.
  : 2 !
 • Циклоп Дриснята 17 Циклоп Дриснята преди 3 седмици Профил на трол?
  Как така ще снемат доверие от любимия ни генерал-полковник, новия български Стамболов? Него го уважават и Тръмп и Путин, Меркел и Макрон,уважаван е и от Дявола и Бога - а тук някакви си го замерят с л--на. Рушняци, камуняги, ватенки,мурзилки - това не са хора и трябва да бъдат застрелвани на място. Тридесет години тук управлява Кремъл, трябва да се сложи край на това безумие. Затова, нека помолим виж още ›› Рижия Батя, официално да бъдем приети за 51 щат!
 • Цитирам: 17.1 Цитирам: преди 3 седмици Профил на трол?
  "Рушняци, камуняги, ватенки,мурзилки - това не са хора и трябва да бъдат застрелвани на място." Комуняги? Пребоядисаните такива включени ли са? Май баш с тях трябва да се почне...
  : 19 !
 • Анонимен 17.2 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  17. и 17.1 Това е Циклоп ДРИСНЯТА ! Дядката Циклоп - психара .
  : 5 !
 • Цитирам: 17.3 Цитирам: преди 3 седмици Профил на трол?
  " 17. и 17.1 Това е Циклоп ДРИСНЯТА ! Дядката Циклоп - психара ." Баш Бочко еднокнижника е от пребоядисаните! Я пак - убеден ли си че т.н. Циклоп ще поиска да почнем с него? А после да минем на Плювньо синоптика? И т.н.?
  : 3 !
 • Анонимен 16 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Снел е доверието от правителството..... т.е. снел е трътката на баба си от Славяново Харманлийско . Боже , какъв идиот..
 • Анонимен 16.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  16. Това е Циклоп ДРИСНЯТА !
  : 6 !
 • Анонимен 15 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  След като пенсионера със зелените чорапи свали доверието си от правителството на Баце следва ли, че утре ще ни управлява нелегитимно правителство? А фатмака утре ще свика ли консултативен съвет по сигурността щото правителството вече няма доверието му? А до днес на фатмака всичко му харесваше, имаше доверие към правителството и си кюташе?!?!
 • Анонимен 15.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  15. Това е Циклоп ДРИСНЯТА !
  : 6 !
 • Анадолец 14 Анадолец преди 3 седмици Профил на трол?
  На Боко Тиквата - в гъза рунтав!
 • Анонимен 14.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  За КЕЛЕШ Боко ли думаш ?
  : 5 !
 • Простакът Тиква 13 Простакът Тиква преди 3 седмици Профил на трол?
  Келеш, този цветист каруцарски лаф не използват даже барабите на пиацата, ама Кръстника - капи ди тути капи МОЖЕ, понеже е ПРОСТАК, който управлява Родината !
 • Анонимен 13.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Простият си е ПРОзТ : Ама той Тиквата си го призна : "Аз съм прост" ! Сега лавира, той има двама дядовци - един комунист и един фашист, сега Тиквеника изкарва на сергията фашиста ... а че Мутрата не си хвърля червената книжка това и бебетата го знаят !
  : 10 !
Нагоре
Съвет за всяка зодия за месец МАРТ
Съвет за всяка зодия за месец МАРТ

Ето какво трябва да научи всяка зодия този месец Овен Никога няма да успеете, ако никога не полагате усилия. Телец Не можете...