Бой и таковане без музика - харесва ли ви?

11076
Бой и таковане без музика - харесва ли ви?
Снимка: Thinkstock

Седмицата преди същинския месец септември в България стана емблематична. Защото лъсна в пълна степен в какво сме се превърнали.

Кратък обзор – старт даде кавалерът на „Златната топка“ Христо Стоичков с нападение над журналисти, опитали се да снимат сватбата на дъщеря му Христина. Ключовата подробност – фоторепортерът Борислав Трошев снима на паркинга пред Етрополския манастир т.е. на обществено място. В този смисъл има куп решения на Европейския съд относно правото да се снима на публични места! Конституцията ни забранява снимането на някого, ако той изрично не е съгласен, но след като сме членове на ЕС, общото законодателство е на първо място, колкото и да не се харесва това на някого. Нито в еврозоканодателството, нито в българските закони пише, че можеш да използваш шутове и шамари като похват на защита срещу „снимащи нападатели“!

Унижение от страна на Ердоган към България - да или не?

Показа ли турският президент Реджеп Ердоган на дипломатически език, че счита българския премиер Бойко Борисов за по-низш по ранг? Този ...

За да не сме само на бой, че дори и ние не издържаме, дойде време и за полови отношения. Изцепка на тема "еднополов секс" на шефа на "Агромах" Методи Бачев по адрес на премиера Бойко Борисов доведе до оставката на началника на МВР в Благоевград Росен Танушев. Не е напълно ясно с какво точно, в детайли, се е провинил Танушев, но според чл. 148 в Наказателния кодекс "За обида: 1. нанесена публично; 2. разпространена чрез печатно произведение или по друг начин; 3. на длъжностно лице или на представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му и 4. от длъжностно лице или от представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му, наказанието е глоба от 3000 до 10 000 лева и обществено порицание." Не е ли точно МВР оправомощеният орган, който да изясни фактите и обстоятелствата при такива случаи?

Отговорът защо се случи тази светкавична рокада на Танушев може би се крие в думите на Бойко Борисов от 1 септември в сутрешния блок на bTV. Пияниците могат да си говорят каквото си искат, заключи премиерът по адрес на Бачев, тъй като "в България всичко може". Да, щом най-висшият представител на властта не иска да си потърси правата по пътя на закона, за какво си говорим?

За финал на работната седмица оставихме един женски бой – между певицата Рут Колева и служителката на Външно министерство Деница Михайлова. Човекът със синините е Колева. Човекът с отнетия без нейно съгласие телефон е Колева (защото е снимала какво се случва). Човекът с държавен пост е Деница Михайлова. И човекът с богат мъж-чужденец, крупен инвеститор, който прави добро на България с парите си – според благовидната му съпруга. Изводите да си ги прави всеки сам.

В крайна сметка харесва ли ви всичко това? Сигурно си знаете, че така е в България. Като знаете, защо не правите нищо? Всеки според силите си, за да не е всеки според юмруците, бухалките и пушките си ...

Извинявай, Бояне, че се сещаме само в лошо

Вече трети ден българското общество се вълнува от съдбата на алпиниста ни Боян Петров и на приятеля му и известен наш еколог Андрей Ков...

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Каква коалиция ни чака? Хартиена, разбира се

Сцена 1: "Не е време за его и за биене в гърдите". Сцена 2: "Да се чувствам виновен, че съм ги бил с толкова ли?"

Пеевски иска да е премиер - Борисов или е в шок, или скоро ще бъде

Партия "Величие", обяснена за деца

В името на стабилността: Първият мандат на ГЕРБ да вземе Ивелин Михайлов

Метри бюлетина, а избор – йок

Мистически индивидуализъм. Активността на изборите е вече фатално ниска

И умната в неделя!

Ако хваща истинските престъпници, МВР да си купи и изтребители

Имам фаворит - и за премиер, и за президент, и за министър. НАП го откри!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com