BULshit - как ще е да има референдум за ЕС и у нас*

5839
BULshit - как ще е да има референдум за ЕС и у нас*
Снимка: БГНЕС

От сериозни анализи до куп шеги и закачки – излизането на Великобритания от ЕС доведе до много реакции. Brexit е политически и социален урок за цял свят, но какво би било, ако в България бяхме опитали да проведем референдум за или против членството ни в ЕС?

Първо – мощна гражданска инициатива от шоумени безкористно и в никакъв случай с политическо-печалбарска цел събира 3 млн. подписа за 3 дни, за да принуди Народното събрание да назначи референдум.

Второ – ГРАО успява да провери за 1 ден всички подписи, ангажирайки по европейска програма достатъчно експерти с основно образование, които да помагат за новия рекорд на Гинес по бързо преодоляване на бумащината! 2 999 999 от подписите са проблемни, защото експертите подозират, че ЕГН-тата са фалшиви - с 10 цифри са, а трябва да са с 240, нали толкова са депутатите!

Роби за 1,60 лева!

Дълговете на общинските транспортни дружества в София през 2015 година са намалели наполовина спрямо 2014 година. При Центъра за градск...

Трето – всяка вечер, във всяко развлекателно телевизионно шоу, се говори за измамническата политическо-чиновническа класа! Снимките на всички експерти на ГРАО се късат една по една, за да има за по-дълго време и повече дни какво да се къса! Според насочеността на шоуто, късчетата се ползват за гарнитура във всеки един вид ястие от всяка кухня, което трябва да може да приготвя всеки уважаващ себе си телевизионен суперстар! Хартийките се ползват и за показване на уникални таланти – например кой може да я издуха най-далеч, използвайки задник! Ако някой уцели водещия в устата, печели Голямата Награда - правото да скъса следващата снимка!

Четвърто – беловлас господин всяка вечер е НА ЖИВО в поне пет телевизии и едновременно води митинг-шествие пред паметника на Васил Левски в София, за да обясни надълго и нашироко как ако не сме в ЕС, вноската ни от около 400 млн. евро ще бъде използвана за вдигане на пенсии, заплати и безплатни лекарства.

Пето – СЕМ налага 2 999 999 глоби за неетично поведение, които се изплащат с цената на една реклама за 15 секунди в прайм тайм!

Шесто – Нервите на Бойко Борисов не издържат - как в тази обстановка човек спокойно да порита?! - и той еднолично се разпорежда ония там в парламента да приемат да има референдум.

Седмо – разбира се, парламентът слуша, но с редакция на въпроса: „Искате ли да излезем от ЕС, за да влезем някъде другаде?”

След дъжд качулка - британците се сетиха да питат какво е ЕС, след като излязоха

Веднага след като стана ясно, че в крайна сметка Brexit е реалност в очите на „народния вот”, беше отбелязана интересна тен...

Осмо - за да няма време за обжалване пред Конституционния съд, кампанията за референдума се провежда моментално след решението на Народното събрание, което се взема в петък накуп с промяна на Изборния кодекс, за да няма Ден за размисъл! Освен това в събота Конституционният съд не работи и не може да се обжалва въпросът за референдума!

Девето – в активната еднодневна кампания не се изказва нито един политически лидер, освен, разбира се, беловласият господин от "четвъртото".

Десето – гласуване. На изборите 99% от гласоподавателите са над 65 години. Резултатите – 99% от хората над 65 годишна възраст искат да излезем от ЕС, защото ще можем да влезем в Евразийския съюз и да възстановим СССР. 99% от провинциалното население иска да излезем от ЕС, защото не само, че ще сме в СССР, ами и ще има равенство за всички, а богатите буржоа ще си платят! Ще изгоним и мигрантите – обезателно в Турция!

Единадесето – час след като са ясни крайните резултати, беловласият господин казва, че всъщност не е обещавал 400-те милиона, които трябваше да идат за заплати, пенсии и безплатни лекарства, да отидат точно там. По-добре е да отидат за доброволчески патриотични отряди, командвани от него и от един негов бивш другар-патриот, с когото се скараха, но вече са сдобрени - за да бъде предпазена България от неиминуемата агресия на Европа и НАТО след демократичното ни решение! Разбира се, натовските бази моментално се натирват от доброволците извън границите ни - не със свински опашки, че е опасно да се гъбаркаш с тежко въоръжени войници, имащи зад гърба си междуконтинентални ядрени ракети! Затова доброволците учтиво им се помолват да си ходят, но натовците не го правят - няма преводач от български на английски и натовските войници остават с впечатлението от призивите на сърцатите доброволци, че ще има пуйка за вечеря (Go, Turkey, Go!)

Дванадесето – Бойко Борисов уважава решението на народа, но все пак казва на Дончев и Митов да проведат тайни преговори с донорите да не ни спират еврофондовете! В замяна обещаваме да сринем Евразийския съюз за само 10 години единствено с присъствието си в него - и с отказа да пуснем руски газ, защото ЕК не позволява!

Brexit отблъсква богатия арабски свят, зарадва много "Ислямска държава"

Гласуването във Великобритания по отношение на Европейския съюз породи редица въпроси сред малцинствените групи и имигрантските общност...

Тринадесето – всички негласували псуват поименно всички гласували. 99% от негласувалите се заканват да емигрират. Колко ще емигрират всъщност и колко ще се върнат – виждаме от бъдещата статистика на НСИ. Тя моментално бива оборена по всички сутрешни блокове от видни експерти, начело с Динко и Перата! Марияна Хил пък превежда, за да знаят BBC и CNN какво се случва в България и да няма изгубени в превода както с натовските войници, които още си чакат пуйката за вечеря!

Четиринадесето – соросоидите наводняват Facebook с иронични картинки, видеа, стикери, емотиконки, реплики и т.н. Разбира се, няма да си намерят „свястна работа” – да копаят нивата или да стрижат овцете. На всичкото отгоре протестите им пред Съдебната палата, на които идват по 500 души, се отразяват след 15-тата минута във вечерните новинарски емисии - за всеки случай!

Петнадесето – на автора му омръзна да пише, защото е събота! Все пак предполага, че в някоя фаза ще има и референдум да се присъединим към Турция. ДПС и ДОСТ обаче ще се сбият кой да предложи да се организира! Не е изключена вероятността да спечели този с повече евроатлантически плам - например в състезание кой ще преплува Ламанша по-бързо измежду Ахмед Доган и Лютви Местан, без да ползва Петър Стойчев за помощник!

Автор: Ивайло Ачев

* Всякакви прилики с действителни лица и събития са напълно случайни!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com