Цяла държава, заложник на бесовете на един

19419
Цяла държава, заложник на бесовете на един
Снимка: БГНЕС

Широко известна е популярната интернет мъдрост, че жена с пари е като луд с картечница. Е, в нашия случай "патриот" коалиционен партньор с власт е лудият с картечницата. Тъй като е твърде ценен, го пазят зорко да се настреля на воля, пък току-виж се успокои и престане да пречи и да си играе на държавник.

Но надали.

Симеонов: В Ибиса и Майорка е тихо след полунощ

Нощната тишина трябва да се спазва в нашите курорти, обяви на пресконференция в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов, след акциите в Сл...

Българският туризъм има безброй проблеми. И всички те до един имат нужда от решаване. На Запад обаче, в митичния Запад, към който вечно се стремим, хората са измислили твърди, но цивилизовани и ефективни методи за справяне с проблемите. В нито един нормален световен курорт няма да видите партиен лидер, отговарящ неясно за какво, затова решил, че отговаря за всичко, да нахлува, пазен от полиция, като бабаит в нощни заведения, и да се държи сякаш държавата му е бащиния.

Показните циркове, които изнася Валери Симеонов, не само не са ефективни, но и са изключително вредни за имиджа на българския туризъм. Има институции, които трябва да си вършат работата, за да не крият заведенията по морето обороти, да спазват трудовото законодателство и да работят с качествена шумоизолация, така че да не нарушават правилата.

Този контрол обаче не е работа на Валери Симеонов. И той го признава сам. Въпреки това, считайки че може да се меси навсякъде и да дава акъл на всички, той не вижда нищо нередно в решението си "да покаже на институциите как се работи".

Валери Симеонов е като онези единствени деца, които са прекалено ценни на родителите си, за да им правят те забележки за каквото и да е. Борисов знае, че без подкрепата на "патриотите" не може да задържи властта и оставя Симеонов да развързва всичките си бесове с пълното съдействие на държавните органи, макар на всички да е ясно, че Симеонов повече вреди, отколкото помага. Достатъчно красноречива е позицията на министъра на туризма Николина Ангелкова, която се разграничи от действията на лидера на НФСБ, укорявайки го за методите, които използва.

Министерството на туризма се разграничи от Валери Симеонов

Проверките на Министерството на туризма са само по отношение на плажовете, не на хората и нямат нищо общо с тези на вицепремиера Валери...

Ангелкова е ресорен министър. Дори тя обаче няма власт над случващото се, именно защото е просто един министър. А Симеонов е коалиционен партньор и Борисов му е разрешил да вършее из Черноморието както намери за добре, стига властта да е стабилна.

Заради тази слабост на Борисов цяла България ще бъде принудена да е заложник на бесовете на Симеонов. Утре той може да реши да вкара в ред образованието, или здравеопазването, или земеделието, или цената на тока, хляба, вафлите... Човек, който се изживява като народен полицай, и на който всички държавни институции съдействат, може да направи всичко. И тогава ще трябва да реагираме с нещо повече от вицове във Facebook.

Автор: Десислава Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com