X
 
 

Да бъдат или да не бъдат опростени 1,6 млн. лв. ромски дългове?

9807 14
photo of Да бъдат или да не бъдат опростени 1,6 млн. лв. ромски дългове?
Снимка: Actualno.com/Веселина Божилова
Да бъдат или да не бъдат... опростени общо 1,6 млн. лева дългове на роми от пловдивския квартал "Столипиново"? Това е въпросът! На дневен ред е пак той. А след себе си носи още куп подобни питания. Защото ромските задължения не са факт само заради наеми на общински жилища в Пловдив.

От години държавни и общински структури непрестанно мислят стратегии и методи, с които по-ефективно да интегрират ромите в страната. Очевидно, без успех. Същият интерес, какъвто превъзбуди общественото мнение с концепцията на военния министър Красимир Каракачанов за раждаемостта и абортите, предизвика сега и въпросът с опрощаване дълговете на ромите в Пловдив. Като мотив за мярката бяха посочени големи загуби в активите на "Жилфонд".

Каракачанов показа незнание, че гадни престъпления се вършат не само от цигани

Защо не чуваме тези остри думи, когато извършител на такива гадни дела е българин? Посочете ми случай. Убийството в Стара Загора от вче...

Хубаво е да има такива каузи. Да се помага на хората. Но на онези, които наистина имат нужда. На хилядите хора с увреждания, на семействата, затънали в дългове от банкови кредити поради невъзможност да посрещат елементарните нужди с месечните си възнаграждения. Да се поема лечение на страдащи от тежки заболявания българи. Да се стимулира раждаемостта на българчета.

Да! Вярно, впоследствие се оказа, че такова предложение няма да бъде отправено нито от община Пловдив, нито от директора на пловдивското общинско предприятие. Но защо се прави всичко това? Някой иска изкуствено да нагнетява напрежение между българи и роми, с цел "разделяй и владей"? Но никой не разбира, че ако възникне конфликт между самите граждани, ще оцелеят само онези, които "живеят" по най-високите етажи или най-бързите, успели да се измъкнат през "Терминал 2".

От това, обаче, ще загубят именно онези - спасилите се. А родителите на последните оцелели български деца ще имат един избор - още при раждането им да ги записват с чужда националност, за да живеят и израстват при нормално условия. И на тях кой ще им опрости сметките за ток и вода, които всяка година стават все по-непосилни и несъразмерно високи, спрямо приходите? Е, когато настъпи този момент поне няма да има протестиращи и мрънкащи. Няма да има досадни майки, които да "висят на главата на премиера". Няма да има пенсионери, които да затрудняват бюджета. Защото и бюджет няма да има.

В България ще бъде тихо. И мрачно - такова, каквото е било преди 1878 г. Защото онези, които отказват да работят сега, за да си плащат задълженията, няма да го правят и в бъдеще. А другите, които са свикнали да бъдат в майчинство още от детството си, ще продължат да бъдат в перманентно такова. Но най-страшно ще е, ако подобно решение действително тихомълком стане факт. Защото не е невъзможно!

"Българин" пребива брутално циганин, защото му казал, че са равни (Видео)

Видео показва брутална агресия срещу момче от ромски произход. Кадрите са заснети от нападателя, а за случая разказаха от "Господари ...

Дали става въпрос за двойна игра, дали по този начин се търсят гласове за предстоящите местни избори, или наистина някой ден ще бъдат опростени задълженията за наем на общински жилища на роми от "Стoлипиново", засега не става категорично ясно. Отговорите на всички тези въпроси, може би, никога няма да научим. Факт е, че изобщо някой някога си го е помислил и го е споменал публично! И ако се бе случило за чия сметка щеше да е? Е, още милион и половина няма да ни "бутнат".

Автор: Атанаска Маркова

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Калъчев 6 Калъчев преди 5 месеца Профил на трол?
  Да ги плати предателят и градски крадец Тотев, мамин Ванчо! Тоя негодник не може да накара циганите да си плащат тока и водата в целия град, сега ще раздава нула наеми. Вън бе гнидо продажна и в затвора на бул. Южен! На българите натриса все по-високи данъци, защото нямат събираемост от нечовешката сган в най-голямите гета в Европа цигани поне 80 хиляди!
 • Слонът от Орландо 5 Слонът от Орландо преди 5 месеца Профил на трол?
  Аз, като не мога да си платя задълженията, ме осъждат, без дори да ме уведомят, пращат ми съдия-изпълнител, описват ми имуществото и ме изхвърлят на улицата като животно Ама това е, защото съм българин в собствената си страна, работя, плащам данъци, с които издържам няколко стотин хиляди мургави безделници, десетки неработещи институции и цяла политическа класа, съставена от преяли мазни кърлежи. виж още ›› Няма друг изход освен Терминал 2 или на следващото преброяване да се пиша ром, за да ми стане животът рай веднъж завинаги.
 • Анонимен 4 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Тези наистина са ни се качили на главата ! Добре - да им ги опростят, но да опростят същия размер наеми за в бъдеще на българските семейства, настанени в общински жилища! А-а-а - и естествено циганите вън от жилищата за да не трупат повече задължения!
 • Анонимен 3 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Опростяването на циганските задължения за неплатени наеми и такси за ток и вода може да се роди само в нечий болен мозък, алчен за власт! Както върви, сигурно ще го направят, но нямат представа какво ги чака, идиотите! Ще си мечтаят за мирния преход и търпеливия народ!
 • Боко Мазника от БРЕГ 3.1 Боко Мазника от БРЕГ преди 5 месеца Профил на трол?
  Вината винаги е персонална, но не бива да се разминава без санкция. А у нас, циганите са богопомазани. Тях обикновено не ги съдят поради "социално милосърдие". Те обикновено са гласуващите под натиск и финансиране за ГЕРБ и ОП, те са тези удобни лица (неграмотни - това е извинението), на който българската мафия прехвърля фалирали фирми или фирми със задължения, защото знаят, че на цигани виж още ›› те, а и на тарикатите, които ги използват, ще им се размине. Нима неграмотност е извинение? Образованието е задължително. Затова присъдата трябва да включва и това нарушение на законите на страната. А циганската малолетна раждаемост, защо не се нарича с истинското име - педофилия и да бъдат съдени тези, които нарушават отново закона!!! Циганите са платените гласоподаватели на мафията ГЕРБ и ОП!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 2 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 3.2 Боко Мазника от БРЕГ преди 5 месеца Профил на трол?
  На 31.10.2013 г Йордан Цонев заявява в НС: „Бойко Борисов е мутра. Той е основател на СИК. Казвам го от трибуната на парламента и въобще не се притеснявам. Като говорите, че трябва да изчистим мутрите от България, трябва да почнем от вашия председател.) „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 5 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 3.3 Боко Мазника от БРЕГ преди 5 месеца Профил на трол?
  Най–големите глупости в България ги говорят Смешника Бойко Борисов, Смешника Каракачанов и Смешника Сидеров!!! Но няма как, да кажат нещо друго, защото са неграмотници!!! Нормален /трезво мислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 7 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 3.4 Боко Мазника от БРЕГ преди 5 месеца Профил на трол?
  Такова хаотично правителство на ГЕРБ и ОП с такава лоша комуникация, не е имало от половин век насам!!! Някой съобщава, втори потвърждава, трети отрича, четвърти прилага и накрая нещо като нищо!!! Само полуграмотни субекти могат да не видят, тоталната неадекватност на не доучилият и смешник Бойко Борисов!!! Смешникът Бойко Борисов вчера беше в БКП и лижеше задника на Тодор Живков, днес е в ГЕРБ и виж още ›› лиже задника на смешникът Сидеров, на смешникът Каракачанов и на смешникът Симеонов!!! Изводът е, че Лизането на Задници е единствената постоянна черта на Смешникът Бойко Борисов!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 6 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 3.5 Боко Мазника от БРЕГ преди 5 месеца Профил на трол?
  На 20 февруари 2013 година Смешникът Борисов отиде в парламента и каза, че Доган го е поръчал и подаде оставка!!! Имаше контролирано сбиване тогава!!! Той подаде оставка, защото знаеше че ще спечели изборите!!! Обяви, че не иска да виждал кръв по улиците!!! Сега ГЕРБ не са убедени, че ще спечелят изборите и заради това Смешникът Борисов не подава оставка!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Ос виж още ›› тавка, Оставка“!!!
  : 5 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 3.6 Боко Мазника от БРЕГ преди 5 месеца Профил на трол?
  Смешникът Борисов не се опитва много да крие, че страната се управлява от него!!! На него законността не му е много важна, да важно е да има там някакви институции, но той да решава нещата!!! Смешникът Борисов така разбира държавата!!! Негови банкери са обслужвани от НСО и това се знае!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 4 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 3.7 Боко Мазника от БРЕГ преди 5 месеца Профил на трол?
  Мафия на ГЕРБ и ОП са най голямата напаст налегнала над Българският народ!!! След седем години "Ало, Ваньо", се е развил в "Ало, Банов съм", категорична бе Йончева!! Смешникът Бойко Борисов умишлено избягва коментар по скандала „Ало, Банов съм“!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 4 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Ор къде на къде ще им бъдат опрощаване? С какво са повече от нас? Ние не сме ли хора?
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Асан не е ли хора, ма, како?! Баница не яде ли?!
  : 8 !
 • Анунаки трикраки третото око член кореспондент на вестник Феномени 1 Анунаки трикраки третото око член кореспондент на вестник Феномени преди 5 месеца Профил на трол?
  Не няма място за компромиси 30години народа плаща на убийци изнасилвачи продаващи децата и жените си като говеда измамници престъпници и мързеливи търтеи сметките за ток вода общината да ги принуди да работят и да им удържа част от заплатите докато не изплатят дълговете