Една крава зарази половин България

9975
Една крава зарази половин България

Близо две седмици отговорните власти са позволили заразени със спори на антракс месни продукти да се разпространяват свободно във Варненска и Добричка област две седмици. Това стана ясно рано сутринта днес (23 юли), след като снощи беше проведено спешно заседание на кризисния щаб.

Коментар на редактора

Обектите във Варна и областта, които може да са заразени с антракс, са дезинфекцирани

Приключи дезинфекцията на търговски обекти във Варна и областта, в които има вероятност за зараза от антракс. Това съобщи областният уп...

Две седмици! Две! Седмици! За две седмици съвсем спокойно се обикаля света. При това няколко пъти. Не стигнаха обаче тези две седмици на Българска агенция по храните (БАБХ) да влезе в пустата транжорна на ЕТ „Дари-Пламен Илиев”. Ама процедурата, ама закона, ама не можехме, обясняваше сутринта някакъв човечец, работещ в БАБХ. Баф мама му и закон, при който не може да се направи проверка, след като половин село е свидетелствало, че починалият от антракс човек е пращал месо в тази транжорна. Една крава, кокошкарска работа с други думи – ами ако бяха десет, сто, хиляда, геноцид ли щяхме да отразяваме?

Само преди два месеца „Аладин Фуудс” вдигна страшен шум заради схемите, въртяни точно от БАБХ и шефът на агенцията Пламен Моллов изгоря. „Аладин Фуудс” обаче настояваше за пълна чистка в БАБХ и явно е имало защо. Не е случайно какво пишат хората в социалните мрежи заради това безумие – 14 дни с антракс. От множеството мнения точният коментар, който споделям напълно, е следният: „Сега проверяващите институции да ги накарат да изядат конфискуваното, щом е толкова безопасно след като го изпекат и сварят”. А ЕТ „Дари-Пламен Илиев” със сигурност поне клиентите ще ги накажат – защото на всеки се случва да прави грешка, но не и десетина дни да се опъваш да те проверят. Става въпрос за човешки живот – дано някой не пострада.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com