Експертизата на Борисов официално се разшири - вече и към препикаване

68270
Експертизата на Борисов официално се разшири - вече и към препикаване
Снимка: БГНЕС

Всеки ден ми се иска да пиша за хора като Филип – такива невероятни примери, чийто дух и кураж да преодолява непреодолимия страх, таящ се от неизвестното у всеки, е вдъхновяващ. И почти всеки ден се премиерният клоун на държавата дава причина да му се обръща внимание.

Какво направиха вчера (1 декември) отговорните власти при съмнението за взривно вещество в бус пред Терминал 1 на Летище София? 1. Вчера при рутинно обхождане на автомобили, престояващи повече от 12 часа на паркинга на летище София, куче надушва взривно вещество в паркиран бус; 2. Бусът е с белгийска регистрация; 3. Установява се, че е паркиран в 1 часа през нощта, а собственикът/ собствениците му са излетели призори в 5:00 часа; 4. Проверка с уред потвърждава наличието на взривно вещество в буса; 5. Доведено е второ куче, специално обучено да открива боеприпаси, което също надушва взривно вещество; 6. Проверка с още по-съвременен добър уред потвърждава наличието на взривно вещество; 7. Отцепен е районът на летището до изясняване на ситуацията и пренасочват хората от Тeрминал 2 към Терминал 1; 8. Пристигат екипи на полицията, Бърза помощ, пожарни и ДОТИ; 9. Медиите надушват, че се случва нещо и отиват на място, където пиарката на летището им казва, че е открито взривно вещество в някакъв бус; 10. Службите взривяват задната врата на буса и робот измъква багажа от буса, който се оказва множество куфари, сакове и пакети; 11. Контролно е взривен един пакет; 12. Установено е, че в буса няма бомба.

Мафиотите и мутрите си имат имена, г-н Кънев!

В българската съдебна система има едно престъпно ядро, една престъпна мрежа. Тази мрежа стига до Върховна прокуратура, до върховните съ...

Някой да вижда нещо нередно в поредицата от действия, с изключение на думите на пиарката, която не си е дала сметка как медиите могат да изкривят информацията? Е намери се някой – първият мъж на държавата. Според неговите думи полицията и служителите на Летище София са "банда некадърници"! Отнесе го и кучето, което надуши подозрителните следихванало следата на някое улично куче, което препикало буса, гласи премиерската мъдрост.

Простотията не трябва да се толерира, още повече когато идва от хора, от които зависят много неща. Такова „народно“ поведение само показва какво ще прави „държавната глава“ при истинска криза. Ако спецслужбите бяха намерили бомба при всички сигнали за такава ВЪЗМОЖНОСТ, Борисов щеше да е първият да се тупа в гърдите как политиката му в сектор „Сигурност“ пази цяла България. Можеше и някоя лентичка да отреже – например при изложба на снимки от акцията.

Заради такова дебелоочие на прокуратурата, съдът спази закона и пусна и Христо Бисеров. Там беше препикаването, защото Цацаров пак я свърши като кучето на нивата. Но при такива хора съветите са излишни. И все пак аз ще си позволя да дам един съвет и на Борисов, и на Цацаров – нека не се вживяват твърде много за "Оскар", защото накрая ще им се наложи да минат мечия опит на Леонардо Ди Каприо - нищо, че Fox отрече и обясни, че мечката била нападнала героя на Ди Каприо, понеже пазела малките си, а не го е награбила в директен любовен порив. Защото мечките по принцип, оказва се, много обичали да се раздават за натрупването на житейски опит! А народната любов е тежък житейски опит!

Автор: Ивайло Ачев

Питанка за образованието - за един приятел

В петък, 27 ноември, избухна скандал заради готвеното пенсиониране по възраст на директора на 73 СОУ "Владислав Граматик" Стела Запряно...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com