X
 
 

Ето ви го един корумпиран. Ето ви ги и всички*

16219 11
Ето ви го един корумпиран. Ето ви ги и всички*
Снимка: БГНЕС
Знам, че ви е писнало, но това е положението – за корупция ще си говорим. Вземам пример от Валери Симеонов – поименно ще е. Той вече си каза за Хекимян и Венелин Петков, но това е твърде малко, твърде постно. Не му отива на величествения размах – все пак корупцията си е увреждане, а г-н Симеонов подкарва уврежданията още от децата. И понеже журналистите сме мисирки, какво ми остава като представител на породата, освен да избулюкам и аз, вдъхновен от светлия пример, няколко корумпирани.

1. Гласоподавателите. Толкова са корумпирани, че даже не знаят за кой да гласуват. И дори не се научават!

2. Бабичките. Те подкукуросват всички други гласоподаватели и всъщност са носители на корупционната зараза! Освен че увреждат икономиката, като само се стискат за всичко, с това стискане принуждават другите да компенсират и за тях в корупцията!

3. Журналистите. Обърках се, мисирките исках да кажа. Те са винаги лакоми за ярма – гълтат ли гълтат, колкото ще да им сипеш!

4. Катаджиите. Не аз, г-н Симеонов каза, че вземат по 20 лева!

А кои не са корумпираните – и на тях ще се спра, понеже у нас и по света не е само зло, доброто винаги побеждава!

а) Политиците – депутати, министри, премиер. Те са най-достойни и неща като това 5 години да не видиш, че ги няма над половин милиард лева в държавната хазна от хазарта, се дължи само и единствено на факта, че нашите политици нямат пари да си купят очила! А нямат, защото са честни – ако не бяха, щяха да си купят и кой знае какво още щеше да се случи с този пуст държавен бюджет.

б) Всички в правосъдната система. Ама абсолютно всички, стига сте повдигали така вежди. Тази система е абсолютно независима, абсолютно служеща на обществото, включително на крайно неблагодарната му част, която май си е и корумпирана. Аз дори бих казал директно корумпирана, но не и държавното обвинение, не и правосъдието – защото те работят само и единствено с доказателства, по процедура и даже да е кристално ясно кой какъв е – ей така морално ясно, никога няма да нарушат, даже да си помислят да нарушат, буквата на закона, духа на нормата и линията на правдивостта.

в) Държавните чиновници. За разлика от другите неопетнени, те все пак съгрешават малко – с по някой и друг болничен, НО категорично не толкова, колкото останалите от частния сектор. Работещите в частния сектор само гледат как да изкръшкат, защото завиждат на работещите в държавния сектор и си мислят, че те нищо не работят, а не виждат себе си колко не работят. Разбрахте ли сега – ако не сте, поне разберете в кой сектор работите, че да не разбирате!

За по-паметливите, започнали с надежда да четат, за да прочетат разни имена на, казано политически, "корумпета", дойде моментът на Великото Откровение – няма имена. Нали не съм политик, не съм и работещ в правосъдната система – как да кажа директно? Кой ще ми повярва на мен, журналиста?

* Текстът би трябвало да е хумористичен. Авторът обаче не се смееше много, докато го пишеше!

Автор: Ивайло Ачев

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 8 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Най- корумпирания не е "мисирка" а е "мисир" и в момента получава 11,500 лв. заплата за да си клати на .... краката.
 • Анонимен 7 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Абе добре написано, но ако искаш да се научиш да пишеш като мисирка, дай 5 лв. и ще ти обясня как няма никаква корупция, а само лакомия и едни пари. Всичко друго са журналистически лакърдии!
 • Анонимен 6 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  У България журналистите са кът, има Джурналя, мисирки, пуйки, дупелижещи драскачи, пачаври на управниците и слугинаж на силните . Има разследващи журналисти в Афера, които са си сложили главите на дръвника и разобличават всичко нередно, за което Управници, лакеи, Джурналя и Соросоиди ги мразят !
 • Анонимен 6.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Хик-имянчото от кои е ? От лизачите или от Джурналята ?
  : 1 !
 • остроумие граничещо с ТЪПОУМИЕ!!! 5 остроумие граничещо с ТЪПОУМИЕ!!! преди 1 седмица Профил на трол?
  Альоууу...Ивайййлооо..Ааачеввь...ГЛЮ-глю-глю...РАЗБРА ЛИ МЕ БЕ МИСИРКО ньиДНа!!???
 • Ехааа....улете коню у реката....нЕЕЕкой дрУгАрььь днес не си е пил хапчетата!!! 5.1 Ехааа....улете коню у реката....нЕЕЕкой дрУгАрььь днес не си е пил хапчетата!!! преди 1 седмица Профил на трол?
  Текста със звездичката направо е трепач:"Текстът би трябвало да е хумористичен. Авторът обаче не се смееше много, докато го пишеше!"...тая мисирка направо ме разплака...
  : 11 !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Докато Божков хранеше медиите със дълги и скъпи реклами за да лъжат възрастните нито една медия не направи репортаж за това как се ограбват бедните с тези талони, нито една медия (не само БТВ) не направи репортаж и един дори срещу някой от хазартните босове. Само лъжи и манипулации от нашите медии - и това не е от вчера - винаги са били такива. Подли държавноизменници !!!
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Браво на автора, доказва категорично правото на журналистите да се наричат мисирки, да ме прощават пуйките, в този откровено постен и безсмислен пасквил няма нищо повече от пуешки мисли и съждения, авторе, майтап на голо не бива, не разводнявай и не умаловажавай една важна и болезнена тема за обществото, извади човка от копанката и пуйките не са свине, те ядат зърно, а не ярма, поне това виж, те н виж още ›› е плюскат пая на тези, чийто интереси защитаваш.
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Давай по конкретно,какво от написаното от автора не е вярно? Косвено, точно както е написано, всички властимащи към днешна дата ни го казват всеки ден,от правителството до "правораздавателните" органи. А затова че ти сучеш някой лев или благодарение на гореспоменатите си на работа говори само ,че заради такива като теб ще продължаваме да гледаме как премиера имитира пуйка в разговора си с журналис виж още ›› тите,а и не само...
  : 6 !
 • държавен служител 2 държавен служител преди 1 седмица Профил на трол?
  Започнах да чета, без да очаквам да видя изписани имена, но не очаквах да е смешно.Честно казано не се смях, но се усмихвах, защото текста ми хареса, а и хубаво го е написал автора....може би така както и аз си го мисля. За 31 години държавна служба, много работих, но и сигурно съм се скатавал от време на време, та за това съм все беден, беден, че чакам всяка година премиерът да оповести с колко щ виж още ›› е се увеличат заплатите в бюджетната сфера, та и аз да живна малко. Ама хайде стига съм писал, че работа ме чака мене, а вие си пишете статии, то нали това е работата на мисирките- да "кявкат", както се казва. Аз ще се скатавам от време на време и ще ви чета писанията, защото ме кефите.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  В България далаверата му е майката и яките кражби ! Е един каруцар Келеш успял да скъта нЕкакви си 3.8 милиарда от носене помия на прасетата и от "чуване" на оФцЕ (стадото му наречено Хунтата) .
Нагоре