Ето ви го един корумпиран. Ето ви ги и всички*

20405
Ето ви го един корумпиран. Ето ви ги и всички*
Снимка: БГНЕС

Знам, че ви е писнало, но това е положението – за корупция ще си говорим. Вземам пример от Валери Симеонов – поименно ще е. Той вече си каза за Хекимян и Венелин Петков, но това е твърде малко, твърде постно. Не му отива на величествения размах – все пак корупцията си е увреждане, а г-н Симеонов подкарва уврежданията още от децата. И понеже журналистите сме мисирки, какво ми остава като представител на породата, освен да избулюкам и аз, вдъхновен от светлия пример, няколко корумпирани.

1. Гласоподавателите. Толкова са корумпирани, че даже не знаят за кой да гласуват. И дори не се научават!

2. Бабичките. Те подкукуросват всички други гласоподаватели и всъщност са носители на корупционната зараза! Освен че увреждат икономиката, като само се стискат за всичко, с това стискане принуждават другите да компенсират и за тях в корупцията!

3. Журналистите. Обърках се, мисирките исках да кажа. Те са винаги лакоми за ярма – гълтат ли гълтат, колкото ще да им сипеш!

4. Катаджиите. Не аз, г-н Симеонов каза, че вземат по 20 лева!

А кои не са корумпираните – и на тях ще се спра, понеже у нас и по света не е само зло, доброто винаги побеждава!

а) Политиците – депутати, министри, премиер. Те са най-достойни и неща като това 5 години да не видиш, че ги няма над половин милиард лева в държавната хазна от хазарта, се дължи само и единствено на факта, че нашите политици нямат пари да си купят очила! А нямат, защото са честни – ако не бяха, щяха да си купят и кой знае какво още щеше да се случи с този пуст държавен бюджет.

б) Всички в правосъдната система. Ама абсолютно всички, стига сте повдигали така вежди. Тази система е абсолютно независима, абсолютно служеща на обществото, включително на крайно неблагодарната му част, която май си е и корумпирана. Аз дори бих казал директно корумпирана, но не и държавното обвинение, не и правосъдието – защото те работят само и единствено с доказателства, по процедура и даже да е кристално ясно кой какъв е – ей така морално ясно, никога няма да нарушат, даже да си помислят да нарушат, буквата на закона, духа на нормата и линията на правдивостта.

в) Държавните чиновници. За разлика от другите неопетнени, те все пак съгрешават малко – с по някой и друг болничен, НО категорично не толкова, колкото останалите от частния сектор. Работещите в частния сектор само гледат как да изкръшкат, защото завиждат на работещите в държавния сектор и си мислят, че те нищо не работят, а не виждат себе си колко не работят. Разбрахте ли сега – ако не сте, поне разберете в кой сектор работите, че да не разбирате!

За по-паметливите, започнали с надежда да четат, за да прочетат разни имена на, казано политически, "корумпета", дойде моментът на Великото Откровение – няма имена. Нали не съм политик, не съм и работещ в правосъдната система – как да кажа директно? Кой ще ми повярва на мен, журналиста?

* Текстът би трябвало да е хумористичен. Авторът обаче не се смееше много, докато го пишеше!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com