Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Ф" като Феномен, "Ф" като Франкенщайн

23 ноември 2023, 09:55 часа • 6147 прочитания

ДПС отдавна не е онова, което беше и колкото и да е странно само на Доган му отива ролята на лидер. Защото така е създадена тази партия - като лидерска. Ако той вече наистина не желае да се занимава с политика, може да хариже ДПС на Пеевски. Но вероятността да изгуби собственото си творение, при това - завинаги, е голяма.

Успелият млад мъж явно неслучайно извира отвсякъде с безценната си експертиза. Феномен бил. Възможно е. Но и Франкенщайн е феномен. Известен е с това, че изял създателя си.

Дали Ахмед Доган си дава сметка какво рискува, подарявайки лидерския пост на Делян Пеевски? Неговото ДПС, добро или лошо, може да бъде изядено от собствения си Франкенщайн. Който е и Феномен също така. Ще се възкачи на трона на Сокола и ще остане там, докато може. А титулярът ще "боледува от грип" - например, от 11 преди обед до 23 ч.

Това, разбира се, е единият вариант.

Другият също не е за игнориране. Според Осман Октай е много вероятно Доган умишлено да използва Пеевски с цел акумулиране на ресурс. Сиреч - довличане на пари. Без значение откъде. Затова му е нужна максимална публичност и максимално участие във властта.

Както е известно, хидроинженерът получи изпълнителен лист за 35 милиона лева заради ТЕЦ Варна, които ще-не ще трябва да внесе. Само че преди това трябва да ги намери. И понеже "боледува от грип" от 11 до 23 ч., тази работа е по-добре Пеевски да я свърши.

Тук пак има два варианта - успелият млад мъж или ще я свърши работата, или няма да я свърши. Каквото и да направи обаче, според Октай финалът на Пеевски няма да е по-различен от финала на всички, които Доган е курдисвал за свои аватари начело на партията си: ДПС отвътре с Осман Октай: Пеевски е нужен на Ахмед Доган (ВИДЕО)

Помислете само - къде е днес Бисеров? Какво стана с Местан? Къде зачезна с бодра стъпка Карадайъ? На Октай може да се вярва, защото е съосновател на ДПС. Той е живата история на тази партия и най-добрият дешифровчик на посланията Соколови.

Та ако разгледаме този вариант, Доган най-вероятно е калкулирал отсега финализирането на Феномена си. Почетният председател обича да се чувства като самодържец, че и като Господ - Той дал, Той взел.

Сценарият може да включва и косвени щети - министри, депутати и други от този сорт. Но до залеза на Феномена, поне както в момента изглежда, има време.

Време, в което ще видим възходи и падения. Време, в което ще се протестира против него и ще се управлява заедно с него. Време, което е тотално изгубено за развитието ни като държава, защото с подобни фигури в политиката, че и на ръководни позиции, нищо добро не я чака тази държава.

Автор: Стефан Стефанов

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес