X
 
 

Идеалният прокурор

10343 10
photo of Идеалният прокурор
Снимка: БГНЕС
Идеалният прокурор става рано сутрин и отпива от приготвеното му кафе. То е сервирано от други идеални прокурори, които са станали идеални през годините, а сега му помагат да започне деня си идеално, както са правили те. 

Пред идеалния прокурор рано сутрин стои прегледът на печата. Той е идеално разпределен в две идеални папки. На едната пише "Наши хора", а на другата "Болшевики". Тези папки се предават от идеален прокурор на идеален прокурор през годините. В името на обективността трябва да признаем, че първата е гигантска, а втората съвсем тъничка, но самото съществуване на втората прави идеалния прокурор винаги притеснен. Но не си мислете, че ако е притеснен, това е чак пък лошо. Втората папка мотивира идеалния прокурор и го вкарва в работен режим. Тя задава идеалното му всекидневие. 

Идеалният прокурор е революционер в правния мир. Той променя идеални правила и ги преобръща в техни антиподи. Така например за идеалния прокурор всеки е виновен до доказване на противното. Но това е само началото. С времето идеалният прокурор разбира още нещо - и да се докаже противното, пак е виновен. Това е разбирането за идеална вина - съвършена презумпция за престъпление, която съществува за всеки от втората папка и за никого от първата. 

Идеалният прокурор "не е привърженик на идеята за разделение на властите". За него това е идея на "десни екстремисти". Изглежда, че идеалният прокурор има предвид, че Монтескьо е от десните екстремисти. Финансирал го е Иво Прокопиев през 1748 година, когато Монтескьо е написал "За духа на законите" и го е публикувал като подлистник в "Дневник". По приблизително същото време олигархичните десни екстремисти са финансирали и Джон Лок да каже същите работи. Тогава Джон Лок е общувал твърде много с Христо Иванов, който е бил още млад, както и с Радан Кънев. Все още в Европа има легендарни кафенета, в които са се срещали четиримата, за да обсъдят идеите си. Но идеалният прокурор не се кефи на тия работи. 

Идеалният прокурор е средностатистически български гражданин - обича да се представя така. Това дава надежди на всеки средностатистически български гражданин - та щом може дори средностатистическият човек да се превърне в идеален прокурор, значи всичко на този свят е възможно и всичко може да стане идеално. Но пред останалите има едно мъничко препятствие - в пътя им към идеалното може да им попречи идеалния прокурор. Но тихо сега. Дайте им шанс на тия момчета. 

Първото нещо, по което се познава идеалния прокурор, е че той е единственият кандидат за главен прокурор. Това, което критиците на подобна безалтернативност не разбират, е, че няма смисъл от конкуренция, щом единият от кандидатите е просто идеалният прокурор. Това е идеално за вас и вие сте идеални за него. 

Автор: Райко Байчев

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 4 от 5. Гласували общо: 8 потребители
 • Анонимен 7 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Според ДБ, ГНОМА е "идеалния" прокурор! Бил е в ДС, бил е в СДС, бил е депутат, сега е вожд на ДСБ, партията МУ има вече и евроДУПЕдат! Радан Кенеф и ОПОЗИЦИЯ и в европарламента, въпреки че е член на ЕНП - това му е вродено!
 • Иво Търнокопа/ьпардонь/Прокопиев 6 Иво Търнокопа/ьпардонь/Прокопиев преди 3 седмици Профил на трол?
  Альооо...Пеевскиии...не можеш да ми стъпиш на малкото пръстче...В ОПЛЮВАНЕТО ВТОРИ КАТО МЕН НЯМА!!!!Паричките са от чиче Сорос ,а другото/пачия дрисък/е от мен...гОООлем майстор съм ,тъй да знаИшьь...!
 • Иво Търнокопа/ьпардонь/Прокопиев 5 Иво Търнокопа/ьпардонь/Прокопиев преди 3 седмици Профил на трол?
  Альооо...Пеевскиии...не можеш да ми стъпиш на малкото пръстче...В ОПЛЮВАНЕТО ВТОРИ КАТО МЕН НЯМА!!!!Паричките са от чиче Сорос ,а другото/пачия дрисък/е от мен...гОООлем майстор съм ,тъй да знаИшьь...!
 • фотото гледайте, фотото 4 фотото гледайте, фотото преди 3 седмици Профил на трол?
  Ой, какой красавчик!
 • Ой..ой..ой...какая излагация 4.1 Ой..ой..ой...какая излагация преди 3 седмици Профил на трол?
  Ти виж фотото на Христо Иванов и съвсем ще занемееш...Носът му е дълъг и закривен като поялник,само Ангелкова може да го конкурира по красота и дълъг нос!!!!За Рамадан Мъдев нЕЕема да споменавам,че е грехота/Ален Делон на млади години/...а онова ГНОМЧЕТО с изпъкналите очета направо трепа рибата...!!!!
  : 17 !
 • Ой..ой..ой...какая излагация 4.2 Ой..ой..ой...какая излагация преди 3 седмици Профил на трол?
  Ти виж фотото на Христо Иванов и съвсем ще занемееш...Носът му е дълъг и закривен като поялник,само Ангелкова може да го конкурира по красота и дълъг нос!!!!За Рамадан Мъдев нЕЕема да споменавам,че е грехота/Ален Делон на млади години/...а онова ГНОМЧЕТО с изпъкналите очета направо трепа рибата...!!!!
  : 13 !
 • ГешеФтура 3 ГешеФтура преди 3 седмици Профил на трол?
  Поредното БЛЯ...бля...БЛЯ на Райко Балалайко...!
 • ГешеФтура 2 ГешеФтура преди 3 седмици Профил на трол?
  Поредното БЛЯ...бля...БЛЯ на Райко Балалайко...!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Браво😊 Много елегантен сарказъм. Бих казала, идеален сарказъм. Но и други неща са идеални-идеашният непукизъм срещу идеалната свинщина, но има и идеална африканска чума по прасетата. И не само африканска. Но и главният прокурор не е универсалното зло. Злото е в самите нас и е по-заразно и по-чумаво от африканската чума.
 • "Да загробим България" 1.1 "Да загробим България" преди 3 седмици Профил на трол?
  Но тихо сега. Дайте им шанс на тия момчета:Иво Прокопиев,Христо Иванов и Радан Кънев...те се сравняват с Монтескьо и Джон Лок...Интересно къде са скрили ГНОМЧЕТО - Атанас Атанасов???Не е честно забутали са го нейде в нЕЕекой ъгъл и той милия подсмърча ли подсмърча!!!
  : 16 !