Иди ми – дойди ми: Няма да отида в парка с бебе с маска!

15557
Иди ми – дойди ми: Няма да отида в парка с бебе с маска!
Снимка: Архив

Вчера, 26 април, станахме свидетели на поредната серия от българския сериал "Коронавирус". Премиерът Бойко Борисов подготви почвата още отпреди това – мисли се как да се отворят парковете поне за деца, след като досега на думи бяха отворени за кучета, но на практика в заповедта на Ананиев така и не беше изрично записано и заради това в Морската градина във Варна беше наложена глоба точно поради липсата на уточнение в официалната заповед - пиар съобщенията на здравното министерство не се считат за каквито и да е юридически актове! Друг е въпросът, че самите заповеди на Ананиев изглеждат незаконни и само в Actualno.com имаше два материала по темата – можете да се запознаете с тях ТУК и ТУК!

Сега да се върнем на въпроса – цялото управление на кризата с коронавируса в България е иди ми – дойди ми. Първо, грип Б беше по-сериозен проблем от коронавируса, после коронавирусът стана "епидемия с невиждана ярост". Второ, да носим маски навсякъде беше фалшиво успокоение, че ни пазят, после стана по-добре с тях, отколкото без тях, защото все нещо пазят – дори и най-ниско качествените. Трето, първо въведохме задължително носене на маски на всякакви обществени места, след има-няма 24 часа го отменихме и след 10-тина дни го въведохме отново – все със заповеди на здравния министър Кирил Ананиев, който ми е много, ама много интересно какво мисли откровено за всяко свое такова разпореждане - като си седи сам пред огледалото!

За това да затвориш най-големия град в България след като кажи-речи всички, които може да разнесат зараза, са го напуснали, а не преди това, предпочитам да не коментирам – само ще помоля учтиво следното: "Коронавирусе, идат 1 май и Гергьовден – спри се преди 23:00 часа на 30 април и 5 май".

И сега стигаме до същината на новата заповед на Ананиев – за да идеш в парка, носиш маска, без изключение. Искам г-н министърът и оправомощени от него лица ЛИЧНО да дойдат на входовете на парковете и да слагат маски на бебетата в количка или на деца на 1-2-3-4 годинки! Първо, за да видя как става на практика, не на теория, и второ – за да може да имам документирано доказателство, със снимков и видеоматериал, когато се обърна към съда и потърся присъда за геноцид! А дотогава аз няма да заведа малкото си дете с маска в парка, за да може някой изпълнител на буквата на закона да ми наложи глоба между 300 и 1000 лева - ще си седим вкъщи!

Не знам какви здравни поражения реално нанесе коронавирусът, какви клетки засяга и колко ги засяга, но става все по-очевидно и изключително явно, че още преди да се появи той, са налице необратими последствия от друга зараза – по това, което наричаме сиво вещество! И смея да твърдя, че за коронавируса ще бъде измислена ваксина много по-бързо, отколкото за другата болест – там какъвто и да е лек едва ли ще проработи ефективно някога.

Къде е маската на министър Банов?

"Ще глобят ли министър Боил Банов заради неносене на предпазна маска на брифинга пред официалния вход на Алма матер?" Този въпрос задав...

п.п. Генерал-майоре, все още очаквам да видя официална статистика от държавата, която да покаже колко процентно се увеличават болните на дневна база спрямо броя направени тестове за съответния ден! Искам да я видя тази крива - имам определени съмнения, че не се изкривява много-много и в дните, в които българите много спазваха всичко, и в дните, в които Вие и премиерът ни обяснявахте колко недисциплинирани хора живеят в тази държава! Говоря за дните, в които не тествате най-вече някоя целева група, заради открит случай, а тестовете са правени на по-общо основание.

п.п. 2 Понеже я караме на тема "болни", да питам и друго, генерал-майоре - има ли проверки, ежедневни например, как се спазват противоепидемичните мерки в предприятия и компании от ключови за обществото и държавата сектори? Примерно в енергийните предприятия, ВиК, телекоми, хранително-вкусова промишленост? Някой по-подробен отчет за това да очакваме ли? Не за друго, ами нали вече в ТЕЦ "Бобов дол" се появиха двуцифрено число случаи ...

п.п. 3 И понеже е най-лесно да имаш куче, в новата заповед за парковете пише така - че право на достъп до парковете имат "собственици на кучета, но не повече от един, във времето до 9:30 часа и след 18:30 часа всеки ден". Не се казва, че трябва да вземат кучето - може ли например само да го снимат, че да го покажат на проверяващите и да удостоверят собственост?!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com