Идват избори и „Атака” се активизира за имунизациите

1496
Идват избори и „Атака” се активизира за имунизациите
Снимка: БГНЕС

Днес "Атака" внесе в Народното събрание законопроект за изменение и допълнение на Закона за здравето, с който „задължителните имунизации“ се предлага да станат „препоръчителни имунизации”. Атакистите се обосновават, че сред страните членки от ЕС има само девет, в които имунизациите са задължителни, а освен това имало и сериозни медицински изследвания, в които „се застъпват теории, доказващи връзка между имунизациите в ранна възраст и развиването на аутизъм”.

Да не забравяме, че идват избори.

Сидеров изрева: Спират ни тока, за да свалят ТВ Алфа от ефир

Истински рев нададе партия "Атака" срещу ЧЕЗ и срещу държавата. Причината - според националистите ЕРП-то е оставило нарочно без ток цен...

През есента се очаква провеждането на местните избори в България. Партия „Атака” се клати от крайно лявото до крайно дясното в политическия спектър, а през последните години се утвърди като една от най-популистките партии в страната. Конкуренцията в този аспект на „България без цензура” все пак е неоспорима. Сега обаче от „Атака” решиха отново да влязат в битка на политическия фронт, разчитайки на обществения дебат „за” и „против” задължителните имунизации.

На фона на проблемите с неефективната съдебна система, проблемите с надзора над банковата система, ширещата се корупция и дупките в здравната система, през последните месеци българското общество и интернет пространство се занимаваше усилено с задължителните имунизации. Ние сякаш бягаме от сериозните теми, които е нужно да се обсъждат, за да говорим за възможните вреди от нещо, което през годините е доказало, че ефективно спира епидемии. Освен това тук спорът е между експерти в сферата на здравеопазването и неспециалисти в лицето на разтревожени майки, които вероятно твърде дълго са били откъснати от нормалния обществен дебат.

Партия „Атака”, усещайки наближаващите избори, иска да се възползва от тази обществена динамика и логично, отивайки в крайното, се бори за отпадане на задължителните имунизации. С това формацията се цели в точно тези майки, надявайки да се добере до техните гласове.

"Атака" никога не се е славела с много логични и градивни законопроекти. Напълно оправдавайки определението за "крайни" политически възгледи, те винаги целят да хванат най-недоволните от нещо. Тя иска излизане от НАТО заради недоволните от САЩ, следователно доволни от Русия, искаше да се възползва от недоволните хора заради бежанците и дори предложи да отпадне връщане към лятното часово време - все пак всички се дразним, че спим час по-малко за един ден.

На Велики четвъртък Парламентът гласува окупация на България, възмущава се Волен

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментира в предаването си "Неделник" по телевизия "Алфа" политическите страсти през страстната седмиц...

Пожелавам късмет на партия "Атака" в търсенето на злободневни теми, пък било и не толкова фокусиращи се върху реални проблеми с корупция, съдебна или здравна система.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com