iPhone 5 имал проблеми с дисплея?

29432
iPhone 5 имал проблеми с дисплея?

Собственици на новия смартфон на компанията Apple – iPhone 5, продажбите на който стартираха преди дни, се оплакват от проблеми с дисплея, съобщава сайтът TechCrunch. Вече има подадени няколко жалби, като най-честият проблем, за който се съобщава в тях, е трепкане и премигване на дисплея, което прави използването на устройството почти невъзможно.

Разочаровани потребители споделят и друг проблем.

5 млн. iPhone 5 продадени в първия уикенд

Епъл съобщи, че продажбите на новия iPhone 5 са достигнали 5 милиона в първия уикенд след пускането му в продажба и че търсенето е "н...

При докосване на сензорната повърхност се появява неприятен дефект – тъмни петна или сенки, които са изключително дразнещи.

Това става най-често при по-силен натиск върху екрана, но понякога се наблюдава дори и при лек допир.

Предполага се, че една от възможните причини за тези технически проблеми е използването на дисплей от нов тип в iPhone 5.

Приложена е технология, при която тъч сензорите са интегрирани в самия LCD дисплей, което прави ненужно поставянето на допълнителен сензорен слой върху екрана. Благодарение точно на това нововъведение, смартфонът е с 18 процента по-тънък, отколкото iPhone 4. Според производителите, липсата на допълнителен сензорен слой не само намалява дебелината на апарата, но и подобрява качеството на визуализираните изображения. Цветовете също са много по-добри, като наситеността им се повишава с приблизително 44 процента.

Lumia 920 - по-добър от iPhone 5?

Битката на пазара на смартфони след появата на новия iPhone 5 става все по-жестока. След обещанията на Motorola да "убие" продукта на ...

Преди две години – през 2010 г., когато стартираха продажбите на iPhone 4, също имаше отделни съобщения за проблеми с екрана. Тогава на дисплеите на някои апарати от първата партида се появяваха жълти петна.

Продажбите на дългоочаквания iPhone 5 започнаха миналата седмица, като честта първи да се сдобият с новия смартфон на Apple имаха жителите на САЩ и още осем други държави. Още преди да започнат реалните продажби, устройството постави рекорд, след като бяха записани 2 милиона предварителни поръчки в рамките само на едно денонощие. Заради огромния интерес към модела от Apple увеличиха многократно ориентировъчното време за доставка на апарата - за потребителите, които сега поръчват iPhone 5, той ще бъде доставен едва след три до четири седмици.

Редактор: Георги Иванов

Започнаха продажбите на iPhone 5

Феновете на "Епъл" в Австралия и Япония първи се сдобиха с iPhone 5, новата версия на смартфона, за който предричат да има добър успе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com