Жалко не за Поптодорова, жалко за всички нас

15776
Жалко не за Поптодорова, жалко за всички нас
Снимка: Pixabay

Бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова е била задържана на летището във Варшава, защото опитала да открадне козметика. С тази новина гръмнаха първо медиите в Русия, начело с държавния флагман РИА Новости, а след това информацията „прескочи“ и в България.

Коментар на редактора

Пари за незаконната цена на билетчето в София няма да видите!

Цената от 1,60 лв. за еднократно пътуване с градския транспорт в София е незаконна. Това реши на първа инстанция съдът. Коментар на ре...

След първата информация Поптодорова даде обяснение и се оказа, че действително е имало инцидент, действително тя е взела продукт от магазин за козметика на летището във Варшава, но всичко е станало случайно – заради позвъняване по телефона ѝ, докато е държала въпросния артикул в ръка, Поптодорова е излязла от магазина и не се е усетила, че изнася стока без да плати.

Показателно е, че Елена Поптодорова е била задържана, а не арестувана за кражба. Няма белезници, няма обвинение. Но в България набързо я осъдихме и я пратихме най-малко в лагер – защото е политик. А политик е сред най-мръсните думички у нас.

Жалко е. Жалко е не за друго, ами че се превърнахме в гнусно подобие на политиците ни. Злобата и жлъчта често-често надделяват в душите ни. Жалко е, че изядохме с парцалите Поптодорова, но няма никаква реакция например на факта, че един от синдиците на КТБ дори не е синдик по стандартите на собственото ни Министерство на правосъдието. А от този човек – Кристи Маринова, се чака да събере милиони и милиарди от разграбените активи на банката. Все едно произволно да вземем най-големия умник в социалните мрежи и да го качим да пилотира самолет – нали всичко знае, ще се оправи. Дайте сега да се занимаваме с открадната козметика, по-важно е явно от грабеж за милиарди от джобовете на всички ни.

Дали Поптодорова умишлено е откраднала козметика – явно в Полша не мислят така, след като няма да я вкарват в затвора. Но е сигурно, че твърде лесно се влияем от дребнотемие, когато трябва да се решават много по-големи проблеми. И те си седят все така – нерешени!

След магистралите идва образованието

Някак изведнъж образованието се превърна в приоритет на политическите партии няколко седмици преди предсрочните парламентарни избори. П...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com