Как да се носиш по магистрала "Тракия" като черен лебед - 6 стъпки за начинаещи

9954
Как да се носиш по магистрала "Тракия" като черен лебед - 6 стъпки за начинаещи
Снимка: iStock

1. Фокусирай се върху неприятното обстоятелство, че другите вече или са на морето, или са били на морето. А това е страшно неприятно за теб, който още не си на морето и не си си пуснал снимка от морето, понеже в същината си това е морето. В този смисъл нещата са ясни: ти си закъснял, други са те изпреварали - с часове, дни, седмици. И щом си закъснял, трябва да наваксаш. Съсредоточи образа на морето в не многото мозъчни клетки, които ти остават, когато натиснеш педала, и карай в неистова страст към обетованата плажна ивица, която иначе е общо взето средно интересна. 

2. Приеми останалите на магистралата като конкуренция, разбира се - нахална. Те бързат към същия ресторант с високи цени и лоша храна, биха могли да го окупират, преди да се озовеш там, и за теб да не остане никакво място. Това е толкова недопустимо, не би могъл да се озовеш в подобна окаяна ситуация. Затова изпреварвай конкуренцията на всяка цена и се въоръжи с хъс за надпревара, тоест карай с двеста и нещо, ако не искаш да останеш назад.  

3. Макар да си принципно луд, все пак вземаш предпазни мерки - накачил си икони и всякакви талисмани по колата, никъде другаде в толкова тясно пространство не са се събирали толкова вери и суеверия, тъй че да няма Бог, който да не ти хвърля поглед от време на време и да не казва, че тоя е мой човек и специално на него му зачислявам двойка ангели пазители, да не стане сакатлък.

4. Не забравяй да се залепяш зад този пред теб и маниакално да му премигваш с фаровете в епилептичен екстаз, за да може сърцето му да си вдигне пулса до скоростта на премигването ти и за да запази нещастния си живот, да отстъпи вдясно. Пътят е място, където, както навсякъде, има алфа и бета мъжкари и когато алфата те натисне, отстъпваш; да се знае кой кой е. 

5. За зла беда пътят е дълъг, но за добра новина, ти си със смартфон. Мултитаскингът никога не ти е бил чужд, затова от време на време отклонявай поглед от пътя и пусни няколко гласови съобщения, напиши още толкова ръчно, сменяй песните непрекъснато и им спирай бързо рекламите, хапвай, ако искаш, дремни. Въобще това, че си в кола, не би трябвало да променя всекидневните ти потребности и навици, които не биха могли да претърпят няколкочасово отлагане. В крайна сметка отиваш на почивка; отпусни му края, дори ако се наложи да отпуснеш края на волана.

6. В случай че подминеш катастрофа, изпитай още по-голяма самоувереност. Именно фактът, че някой е катастрофирал, а ти не, означава, че ти можеш да караш, а той не. Това няма да ти се случи никога, защото теб, да кажем, съдбата те е помилвала, или ти просто караш толкова юнашки, че тя въобще се е отказала да ти причинява нещастия.

Накрая пристигни на морето 23 минути по-рано, отколкото би пристигнал, ако караше безопасно и не бе подложил на риск живота на десетки, и след като си пристигнал 23 минути по-рано, ги използвай. Примерно - пий едно кафе, поцъкай нещо у фейса.

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com