Как ще протече срещата на българската делегация в Киев (по часове)

5816
Как ще протече срещата на българската делегация в Киев (по часове)
Снимка: Министерски съвет

И ето, че българската делегация отива в Украйна, за да разбере дали в Украйна има война.  Медийните съобщения са едно, но, както се казва, най-добре е око да види, ръка да пипне, и както също се казва, гъз път да види. Делегацията пристига в Украйна, където има война, и наистина разбира - там има война. Засега няма изненади.   

07:00 

В ранната киевска сутрин Кирил Петков, макар и зад граница, трябва спешно да реши български проблем - спрения руския газ. Първо ще се отдели по една заплата за оръжие за Украйна, а след това още една заплата за газ от Русия. Идеята е достойна за представяне в Харвард, трябва само завъртяно заглавие: "Микроикономическо таргетиране и мениджмънт във военни условия чрез дарение". Готово.      

08:00

Появява се Зеленски - време за селфи. Селфито се пуска в социалните мрежи с емотиконите на българското и украинското знаме. Нашите въздъхват: половината работа е свързана. От време на време проверяват в телефона да следят лайковете. Растат - на смеещи се човечета.  

08:30

Разговорът става сериозен. Кирил Петков обяснява на Зеленски, че на Зеленски може и да му е напечено, но той има коалиция да спасява и се пържи на голям коалиционен огън. Това, че Зеленски води война с Путин, не означава, че Кирил Петков може да води война с Корнелия Нинова. Зеленски отвръща, че в момента му е много трудно да мисли за коалиционната ситуация в българската държава. Кирил Петков не разбира иронията и казва, че и на него му е много трудно. 

09:00

На въпроса на Зеленски дали България ще даде оръжие на Украйна, делегацията дава решителен отговор: събираме ги в момента от заплати, да почакат малко, година-две, минималната работна заплата в страната расте, няма страшно. Още месец и бронята на танка ще е изкована от дарения. 

10:15

Инициативата вземат представителите на "Има такъв народ". Изтъкват, че e по-добре да погледнат малко по-отвисоко на проблема и за тази цел космическата програма на Слави Трифонов за изпращане на двама българи и един македонец в Космоса е широко скроена - в знак на подкрепа към Украйна българската държава може да изпрати на борда двама украинци и скромно да отстъпи нашенската квота. По този начин ще ги спаси от войната, тъй като така тя изглежда почти незабележима от космическа гледна точка, освен ако не стигне до ядрена, но тогава пък на никой няма да му се връща. И пак никой не казва нищо за македонеца.  

11:00

Кафе-пауза. Неформален разговор за боя между Кличко и Кубрат Пулев и за това, че както Кубрат продължаваше напред, така и правителството продължава промяната. 

12:00

Делегацията ни внезапно научава, че в България, по примера на Кирил Петков, е започнала да тече паралелна операция по събиране на средства. Елена Гунчева е обявила в профила си, че всеки може да даде по една заплата за закупуването на "високоточкови" оръжия от Русия, които да се използват по вече описания от нея начин. 

12:15

Мая Манолова е направила нова партия. 

13:00

Министърът на културата използва момента - направил е нов безметежен клип от кабинета. Тагнал е Петков и Зеленски, защото така според него още повече хора ще обърнат внимание на бюджета за култура и неговото увеличение. Ето така ще изглежда мирът, обявява Кирил Петков, изтъквайки, че културният му министър прави изключително ефективен ПР ход като се усмихва и мълчи пред камерата, и показва чудесния си кабинет.  

13:25

Мъките с пререканията за оръжието продължават. Кирил Петков предлага да се осъществи зуум връзка с Корнелия Нинова, защото Зеленски задължително трябва да говори с нея, да го видим дали ще излезе на глава. Корнелия Нинова е изключила телефона си, но Петков настоява да изчакат малко и да пробват през 10-15 минути да я наберат или най-малкото Зеленски да си я запише в контактите и да опита и той. На възраженията на Зеленски, че не би могъл да направи това, културно вметваме, че в България по Нова вече дават неговия сериал и е длъжен.  

13:30

Мая Маонолова е направила нова партия. 

13:45

Петков предлага на Украйна в България да се проведе референдум. Въпросът на референдума ще е: съгласни ли сте да се проведе референдум относно изпращането на оръжие в Украйна. Ако повечето българи са съгласни, ще се проведе следващ референдум. Въпросът там ще бъде: а сигурни ли сте...

14:05

Украинската делегация губи търпение и обявява, че няма как да продължи разговора и просто приема, че няма да получи оръжие от България. В този момент нещо трепва в Петков, защото съвсем е забравил за ултиматума от представителя на Демократична България, който се чувства абсолютно пренебрегнат и изразява желанието си да се прати оръжие на всяка цена. Тогава Петков намира спасително решение: казва, че ако зависи от него би пратил, но преди това делегацията трябва да посети Москва, за да направи още една консултация. 

14:10

Специален хуманитарен коридор под защитата на ООН превозва българската делегация към Москва. 

23:59 

Българската делегация е в Москва.

00:00

Българската делегация е изгонена от Москва. 

00:10

Представителят на "Демократична България" обявява, че това минава всякакви граници и трябва да се демонтира паметник. 

00:45

Мая Манолова е направила нова партия. 

01:30

Видели ужаса на войната и ужаса на дипломацията, българските делегати решават, че трябва да се направи всичко възможно, но да не се върне на власт Бойко Борисов. Всеки публикува статус срещу Бойко Борисов и пътешествието из ранена Европа продължава. 

02:00

Късната нощ дава вдъхновение и идеи. Делегацията решава, че би могла да спонсорира оръжие за Украйна, но за да не се проследят парите, ще го направи в криптовалута. Министерски съвет прави бърза регистрация на криптопортфейл и парите потичат към Украйна.

02:15

Оказва се, че са купили грешен койн, чиято цена се срива за 15 минути, но Петков предлага да изчакат да се вдигне. 

03:00

Часове след полунощ, пътувайки незнайно къде, в незнайно коя страна, българският премиер изважда от багажника онзи стар плакат: "Аз съм Кирил Петков и мен не ме е страх". Поставя го пред себе си и уморен, за последен път, прави последен опит да набере Корнелия Нинова.

03:01 

Телефонът не отговаря. Кирил Петков подава оставка. Една заплата за оръжие по-малко. И един страх - по-малко. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com