X
 
 

Край с лъжата за тюркския ни произход

774106 272
photo of Край с лъжата за тюркския ни произход
Снимка: Бага-Тур
То доказа по безспорен начин, че българите са народ с европейска генетична структура, а тюркските гени са едва 1,5%.

Прабългарите донесли шахмата в Европа?

Днес се чества Световният ден на шахмата, а тази година се навършват 90 години от създаването на Международната федерация по шахмат /ФИ...

40% от днешните българи принадлежат към хаплогрупите E-V13 и I-M423, които най-вероятно са възникнали в нашата Прародина на Балканите и оттук са били разпространени в цяла Европа от нашите предци при тяхната демографска експанзия след овладяването на земеделието. Също така за българите са характерни автохтонни, почти ендемични, редки и уникални генни комбинации.

Генетично българите са по-близко до италианците, северните гърци и дори унгарците, отколкото до останалите славяни.

При предишното голямо генетично изследвано директорът на Националната Генетична Лаборатория проф. Иво Кременски заяви в материал в сп. "Гео": "Независимо дали им се харесва на някои хора, оказа се, че имаме изключително малко славянско влияние в нашия народ - ние стоим много далеч от основните славянски народи". Според изследването ние не сме близки родственици със славяните, а имаме само натрупан славянски примес в по-късен период.

"Освен общите гени с Гърция и Италия, имаме корен, който сме наследили от прабългарите, които са дошли от Изтока. Оттам е индоевропейския ни корен. Нашите предци на коне обаче нямат нищо общо с тюркските племена, сочат резултатите - нямаме и 1% гени, свързана с монголоидната раса, към която спадат тюркските племена. Дори въпреки историческата ни съдба на петвековно робство, в гените ни не са останали следи от дългото съжителство с турци. Възможно е ние да сме обогатили тяхното ДНК, но обратният процес не се забелязва", подчерта акад. Ангел Гълъбов.

Коментар на редактора:

Махат тюркския произход на българите от официалните сайтове

Председателят на Парламента Михаил Михов обеща да премахне недопустими за българската история манипулации за произхода на предците ни...

Това генетично изследване е от изключителна важност, а българските медии, учени и историци не му обърнаха почти никакво внимание. Не чухте за него по новинарските емисии, не чухте дискусии в сутрешните блокове, не чухте и изказвания на иначе устатите ни и компетентни историци.

А трябваше.

Защото темата за произхода на българския народ е много важна. И тъй като е много важна не просто за нас, а с голяма вероятност е от световно историческо значение, мнозина предпочитат да мълчат.

Чудовищната лъжа, че българите са тюрки (ако се чудите защо македонските лумпени ни обиждат на "татари", именно затова е) е дълбоко вкоренена в официалната история. Тази лъжа можете да прочетете във всеки учебник по история, по който сте учили вие или вашите деца. Нея можете да прочетете в Уикипедия, нея ще чуете и от устите на най-известните "историци".

А това е лъжа.

Българската ДНК е на 7800 години

Носим ДНК на 7800 години. Това показва последното проучване на Националната генетична лаборатория. Българинът бил смесица от местно нас...

Гените не се подават на манипулация. И доказват лъжата. Езикът, в своето историческо развитие, не се подава на манипулация. И доказва лъжата. Простата човешка логика, която куца в официалната теория, също доказва лъжата.

Истината се оказва трудна за възприемане, след като са те лъгали цял живот. И се иска открито и непредубедено съзнание, за да я допуснеш до себе си.

А истината е, че българите са изключително древен народ. Нещо повече. Те са преки наследници на най-древния народ в Европа. Народът, притежаващ най-старата писменост в света, народът, започнал пръв да обработва златото и металите, народът, чиято култура е била на такова високо ниво, че с увереност може да се нарече люлка на знанията, които са превърнали европейската цивилизация в това, което е днес. Този народ не е бил пришълец. Не е дошъл от Иран, Пакистан, Афганистан, Татарстан, Хиндукуш, Памир и откъде ли не още. Той е живеел тук от незапомнени времена. И ние сме неговите наследници.

Това обаче не чухте никъде през седмицата. Едно такова признание и навързване на непризнатите досега исторически факти би разтърсило и пренаписало не само българската, но и световната история. И понеже залогът е прекалено голям, се мълчи.

От хилядолетия насам историята на българите е била писана от недоброжелатели. Била е преиначавана и манипулирана. Днес обаче, нашата собствена българска научна общност да прави същото - това е престъпление срещу народа, престъпление срещу кръвта.

Българският календар е най-старият в света и според него отбелязваме 7521 г.

Според българския календар, който е най-старият в света, отбелязваме 7521 година. Това каза Марин Кавръков, областен управител на Сливе...

Рано или късно то трябва да получи своето заслужено наказание. Защото да ограбиш собствения си народ от идентичност, принадлежност и самочувствие е едно от най-чудовищните престъпления.

Автор: Десислава Любомирова

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 157 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Това изследване е малко поостаряло. Тази седмица излязоха още по-нови резултати от генетичните изследвания за произхода на българите, които почиват и на генетични анализи на костите на местното население от неолита и енеолита, на траки, прабългари и т.н.: За резултатите от него може да научите от видеозаписите на проведения на 10-ти и 15 Декември 2015 г. научен семинар по “Генетични данни от архео виж още ›› логически останки от древното население на Балканите и близостта му с българите”, докладван от доц. д-р Я. Й. Шопов на научния семинар по Древни цивилизации в Софийския Университет "Св. Кл. Охридски" Видеозаписите от него са качени в Y-tube
 • Радомир Райчев 156 Радомир Райчев преди 3 години Профил на трол?
  Разбира се, че българите сме изключително древен народ, дал цивилизация и култура на света и нямаме нищо общо с тюрките - това отдавна се знае от хората, които се интересуват! Народите, които сме побеждавали винаги са се стараели да омаловажат нашето величие и значение за света и да изтрият фактите в историята ни! За съжаление в последните векове хилядолетната умора, която се е натрупала в нас ни виж още ›› разединява и дава почва на нихилизма! Това ни довежда до предизвикателствата на днешното положение, в което се борим за оцеляване. Радостното е, че освен умора в гените ни се е натрупала и мъдрост, която ще ни помогне да се подкрепим един друг и да възродим нашата прекрасна Родина!
 • Анонимен 155 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  ПРОИЗХОЖДАМ ОТ ТЕТЕВЕНСКИЯ БАЛКАН.НЕ СЪМ ВЯРВАЩ ,АТЕИСТ СЪМ НО ПРИСНАВАМ СИЛАТА НА ПРИРОДАТА И СЪВМЕСТЯВАНЕТО НА ЧОВЕКА С НЕЯ ЗА ЖИВОТ.ЗА БЕН БОГОВЕ СА РОДИТЕЛИТЕМИ/МАЙКАТА И БАЩАТА/ КОИТО СА МЕ СЪЗДАЛИ НА ТОЯ СВЯТ...И ПО ВЪПРОСА КАКЪВ СЪМ ЗНАМ САМО ЕДНО ИМАМ 17 ЖИВОТА И СЪНУВАМ КАКЪВ СЪМ БИЛ В МИНАЛИТЕ МИ ЖИВОТИ И ВИЖДАМ ЧЕ ВИНАГИ СЪМ БИЛ ТУК КЪДЕТО МИ Е РОДНОТО МЯСТО И ЗНАМ ЧЕ СЪМ ГОРД С ТОВА . виж още ›› ИНТЕЛИГЕНТНОСТТА МИ Е НАД ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ НАРОДИ ПО СВЕТА КОИТО УВАЖАВАМ ,НО СА ЗАВИСИМИ ОТ МЕН....ТАКА ЧЕ АЗ СЪМ И СЪМ ТУК ОТ ВИНАГИ И ЗАВИНАГИ...АЗ КАЗАХ!!!!!!!
 • Анонимен 155.1 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Какви 17 живота бе човеко. Много си зле, незная на колко си години но ако годините ти са толкова колкото и животите които си писал направо си смешен. Човек веднъж се ражда, веднъж умира и после съд да знаеш
  : 16 !
 • Анонимен 155.2 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Priqtel, ne6to slabi ti idvat hap4etata. Oburni se nezabavno kum kvlificiran specialist, oblek4avane na mukite ti.
  : 7 !
 • Анонимен 155.3 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Този със стоте живота да има бяс!
  : 1 !
 • Ilias makentoudis 154 Ilias makentoudis преди 4 години Профил на трол?
  По тази логика няма защо да се притесняваме че българите масово емигрират те просто се връщат кой от където е дошъл !!!
 • Анонимен 153 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  ми България, Унгария, Бавария, миграциите, от друга страна разбираме и доста от езика на народите в Словакия, Словения, Русия, Украйна, Полша, Чехия и т.н. ДНК от древни погребения също съвпадна, но в по-малък процент. Имало е катаклизми и миграции
 • Анонимен 152 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  КЪМ КОМЕНТИРАЩИТЕ! ОСВЕСТЕТЕ СЕ! ИСТОРИЯТА Е ПОЛИТИЧЕСКА НАУКА И ПИШЕ ПОЛИТИЧЕСКИ УГОДНАТА "ИСТИНА". СРАВНЯВАТЕ НЕСРАВНИМИ НЕЩА - СОЦ. УЧЕБНИЦИТЕ ВИ СА МАНИПУЛАЦИЯ. УМИШЛЕНА И ЦЕЛЕНАСОЧЕНА! ГЕНЕТИКАТА, АРХЕОЛОГИЯТА, ЕТНОГРАФИЯТА, ЛИНГВИСТИКАТА И ДР. ВСИЧКИ ТЕ СА БЕЗПРИСТРАСТНИ И ЕДИНОДУШНИ. Б Ъ Л Г А Р И Т Е СА ПРЕДИНДОЕВРОПЕЙСКА КУЛТУРА! ! ! НИЕ СМЕ ОТ БАЛКАНИТЕ. НАЙ-СТАРОТО ИМЕ НА БАЛК виж още ›› АНИТЕ Е АРИЯ - АРИИСКА РАСА! И ОТ ТАМ БЪЛГ-АРИЯ!!!! ЧЕТЕТЕ АКАД. ДЕРЖАВИН, ТОВА СА НЕЩА ДЕТО СЕ ЗНАЯТ ОТ ПАНТИВЕКА, А СЕГА И ДРУГИТЕ НАУКИ ГО ПОТВЪРЖДАВАТ! НЕ БЪДЕТЕ, ПРОСТИ И НЕВЕЖИ КОПЕЛЕТА - СМОТАНЯЦИ! ОБРАЗОВАЙТЕ СЕ, ПЪК ТОГАВА ПИШЕТЕ! И ПАК КАЗВАМ...НЕ ЛЕГЕНДИ, А НАУЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ! ! ! ТЪПАЦИ!
 • Една от всички нас 152.1 Една от всички нас преди 3 години Профил на трол?
  (Като се изчисти от обидите към себе си и другите, защото всички сме едно цяло) , останалото е ДА !
  : 3 !
 • Анонимен 152.2 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Това не е отговор , а просто бих искал да допълня , че се радвам и не желая да ме наричат славянин , защото както се оказа нямаме нищо общо.
  : 7 !
 • Анонимен 151 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Абе копелдак турски рязан. Що не си ходиш у турциа да коментираш. Кой е българин и кой циганин. И незнам кой се гъзи на алах секи ден.Пумиар със пумиар. Смръдлив.
 • Аз 151.1 Аз преди 3 години Профил на трол?
  Абе запъртък вмирисан...Ти на родния си език не можеш да пишеш....Я малко по кротко с изказванията...
  : 1 !
 • Анонимен 150 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Ne bqh chuval po golqma glupost ...A ot kude sa dosli Asparuk i Kubraat !!! bili ednakvo slavqni kato Ungartsite ( Huni te ) hahaha Da vi pliua na istoriqta ... To v Balgaria bulgari nqma ima samo Turci kato men i cigani kato vas i malka chast Turci kato Kubrat i Asparuk i golqma chast Pedali kato ......SLAVE ot angliiski naprevete prevoda sami i SKLAVE OT NESMKI .....
 • Анонимен 150.1 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Ти си срам и за турците и за циганите от, които произхождаш. Знам, че сте примати ма пък ти си под всякаква. Вземи да се образоваш! Аспарух не идва , а се връща за да освободи родината си. Тая соц. боза отдавна е отхвърлена от сериозната наука. Явно си стар и си я учил. Съжалявам. Тъп си, но какво от това. Твоята дума не струва даже пред женати...питай съседа.
  : 6 !
 • Анонимен 149 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Директор на Националния център по кръводаряване, доц. Андреев, е в погрешка относно историческо обяснение за „приликата между българската и френската кръв”. Тя не идва от това, че кръстоносците са преминали през нашите земи и са оставили „семето си тук”, а идва първом от алцековите българи заселили се в днешна Италия и Франция, и най-вече от хилядите богомили (известни като катари и патарани) засе виж още ›› лени по тези земи.
 • Анонимен 148 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Статията се опитва да докаже че сме европейци, но с повечето коментари се доказва точно обратното. А на Македонеца само ще кажа, нареди се на опашката за българско гражданство за да станеш и ти европеец. Иначе нямаш шанс...
Нагоре