Към заблудените, които вярват, че полът е заразен

8141
Към заблудените, които вярват, че полът е заразен
Снимка: iStock/Guliver

Заради голямата глупост, която сътворихме покрай измисления скандал с още по-измисления трети пол, отново пропуснахме шанса първо, да обърнем внимание на истинската същност на "Истанбулската конвенция" и второ, да си изясним веднъж-завинаги някои неща по наболелия "полов" въпрос.

Ако заблудените души, надигнали глас срещу третия пол в конвенцията, си бяха направили труда да я прочетат, щяха да знаят, че "трети пол" е казус, изфабрикуван на база на реалния текст с изключително голяма доза фантазия и авторова измислица.

Германия въвежда трети "неопределен" пол

От утре (1 ноември) Германия ще бъде първата европейска страна, въвела трети "неопределен" пол за новородените, съобщава "Шпигел". Род...

Но понеже пунктоалните пропуски са по-малкият проблем, нека приемем, че всички, които ореваха държавата, са прави. И нека ги чуем. И те са хора все пак, всеки има свещеното право да си измисля всякакви неща, да го гонят всякакви караконджули и да му се привиждат всякакви апокалиптични картини.

"Анти"-хорът е против възможността за официализиране на различните сексуални ориентации, защото го тресе великият страх, че това "парадиране" ще разврати бъдещите поколения. Милите те.

Това, което "анти"-хорът не прави, е да се опита да разбере гей-, транс- и всякаквата друга различна общност и поне малко да се порови, за да се информира от къде идва "проблемът", кога и как се случват нещата.

Ако "анти"-хорът беше загърбил за малко своята сляпа омраза, закостенялост и комплекси, щеше да стигне до научните разработки за човешките гени, които са категорични, че полът Е биологично предопределен. Той не се формира на база среда и опит, човек е такъв, какъвто решат гените му още преди да се роди.

Така, както е известно, ако всичко е наред, хората с ХХ хромозоми се раждат в женско тяло и се чувстват жени, а хората с ХУ хромозоми се раждат в мъжко тяло и се чувстват мъже. Само че понякога не всичко е наред. Случва се в определени гени да има липси, да са повредени или "счупени" и тогава се ражда човек в мъжко тяло, който обаче се чувства жена.

Трети пол или насилие над жени - кой как чете Истанбулската конвенция?

Конвенцията въвежда едни измислени страхове. Темата не е третият пол, темата е домашното насилие на жени, което да бъде инкриминирано, ...

Да, това е отклонение от нормата, но е също толкова естествен факт, колкото раждането на "мъжкия мъж". Хомосексуалните и трансескуалните са също толкова хора, колкото "нормалните". Те не са избрали да бъдат такива, не са решили един ден, че са вдъхновени да минат на другия бряг, те са родени така. И никой няма право да им обяснява, че нямат правата на "стандартните" хора, нито пък че могат да ги "заразят".

Грамотността е нещо много хубаво. Изключителен дар, невероятен шанс, който ни дава възможност да четем, да се образоваме и да не говорим глупости.

Полът, и когато е "стандартен", и когато е "нестандартен", не е заразен.

Комплексарщината и селският манталитет обаче са. Те не са генетично заложени, възпитават се. И децата са особено податливи. Шансът при ограничени родители да се получи също толкова ограничени деца е огромен. Така че - насочете усилията си натам - към образоване, четене и самоусъвършенстване. Защото на Земята няма да се родят повече гейове, отколкото е решила природата. Но броят на комплексираните, заблудени, арогантни и нетолерантни хора е изцяло в наши ръце.

Автор: Десислава Любомирова

Протестът "за" Истанбулската конвенция: Стана повече от ясно, че няма трети пол

Искаме ратифициране на Истанбулската конвенция, която да принуди държавата да се справи с проблеми, които все още съществуват, а не тря...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Разглобка: "Турски поток" пресъхва за пред хората

Като денонощен клекшоп: Инфинити парламент и така до края на света

Дзен или изкуството да изслушваш главни прокурори

Ротация със султан Пеевски на шията. Възможен ли е като ротационен премиер

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com