Лента чете човешкия мозък

5601
Лента чете човешкия мозък

Изследователи от Канада са създали високотехнологична лента за глава, която разчита мозъчните вълни. Предназначението й е да прочиства съзнанието от разсейващи го фактори, предаде БТА.

Създателите на високотехнологичната лента Мюз от компанията  "Интераксон" със седалище в Торонто обясняват, че са разработили приспособлението, за да помогнат на хората да възвръщат концентрацията си, за да подобряват продуктивността си и да се борят срещу стреса.

Нова електронна платка имитира милиарди мозъчни връзки наведнъж

Науката и инженерството отдавна се фокусират върху технологии, имитиращи мозъчната дейност, за да усъвършенстват компютинга, пише Mothe...

Лентата Мюз, която се поставя подобно на очила, е оборудвана със сензори на челото и зад ушите. Приспособлението отчита данни за мозъчните вълни и ги предава към смартфона на потребителя. Това му дава възможност да разбере какво прави мозъкът му. 

"Лентата показва кога мисълта е спокойна и човек е фокусиран върху заниманието си, както и кога мозъкът е активен, в него се блъскат "тонове" мисли и индивидът е отегчен, развълнуван и разсеян", казва Ариел Гартен от компанията.

Мозъчните данни се предават от съответстващата апликация за смартфон като плажна сцена. Когато мозъкът е активен,
потребителят чува свистенето на вятър и вижда надвиснали облаци. Когато мозъкът е спокоен, звучи птича песен и се вижда ясно небе.

Чрез 3-минутно упражнение, фокусирано върху дишането, потребителите могат да успокоят мислите си и да видят как облаците се разпръскват.

Установиха на каква възраст мозъкът започва да влошава дейността си

  Ако си мислите, че на 25 години мозъкът ви е в перфектно състояние, учените ще ви разочароват. Едно от последните проучвания на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com