X
 
 

Мила другарко, повече няма да правя така. Пусни ме на свобода!

9847 6
photo of Мила другарко, повече няма да правя така. Пусни ме на свобода!
Снимка: БГНЕС
Психари, убийци, обирджии, педофили, изнасилвачи и какви ли още не престъпници се разкарват свободно из улиците на България. А лудостта на съдебната ни система продължава да бълва гениални решения. Едно от последните генерирани е предсрочното освобождаване на австралиеца Джок Полфрийман, осъден за жестокото убийство на студента Андрей Монов преди 12 години.

Бил се "поправил", казват представители на съдебния състав, който го освободи, и пасторът, комуникирал с него през целия му престой в затвора. Превъзпитал се е. Поука си бил взел. И показал добро поведение. Горкичкият, колко много съжалявал за стореното. Колко неприятни били условията в затвора. На всичкото отгоре взел, че си признал деянието и дълбоко съжалявал. Колко мило! Какво състрадание буди! Ама, сериозно ли? Т'ва да не е "Искрено и лично"? Ти си престъпник, убил си човек хладнокръвно и влизаш в затвора. Точка! Не си изпратен на хотел, че и претенции към условията да имаш. Даже напротив! Колкото е по-тежко провинението, толкова в по-кофти условия трябва да те поставят и за колкото може по-дълго време.

Но противно на очакванията, да се чувстваш гузен и реално да се превъзпиташ, изведнъж попадаш в една среда с множество права. Имаш право да се оплакваш и да изискваш да бъдеш човек. Ако си от по-находчивите ще си живееш по-добре, отколкото навън (в България). Пък, ако си и чужденец дори се ползваш с уважение, нали си гост. Усещаш, че можеш да манипулираш системата и започваш да имитираш колко добър и благороден си станал. И обещаваш, че "мила другарко, повече няма да правя така". Актьорската ти игра е уникална, успяваш да заблудиш всички дори, че си способен да обичаш. Влизаш под кожата на съдиите, а може и да се сприятелиш с тях. Постепенно и неусетно даже си пиете ракията заедно. И един ден те решават, че е време да ти се отблагодарят за доброто отношение и те пускат на свобода. Абсурдността на българските магистрати продължава до безкрайност, но никой не може да определи на какво се дължи отзивчивата им добронамереност и милосърдие.

И така, да обобщим: Работата им не е да освобождават и поощряват, а да наказват. Те трябва да са силната ръка, която превъзпитава. Възмездието към пострадалите и справедливостта следва да са тяхната основна водеща сила във взимането на решения. Не е честно и морално да се подиграват със скръбта и болката на другите. Ами, ако някой ден същото се случи и с някой техен близък...?

 

Автор: Атанаска Маркова

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Справедливост 4 Справедливост преди 2 седмици Профил на трол?
  Утре, примерно казано, влиза твоя син в затвора и о чудо!, започваш, незнайно как, да симпатизираш на престъпниците. Престъпниците също са хора, иначе ще се саморазправяме с тях още на улицата, но тогава не е ясно кой ще е по-силният и кой- по-справедливият. Така, че всеки има право на поправяне иначе трябва да го наказват директно на улицата, като след 9.9.44г. Но тогава може да пострада и синчет виж още ›› о.
 • Анонимен 3 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Ами да променят закона и да не обвиняват тези които го прилагат
 • Октомври 2 Октомври преди 2 седмици Профил на трол?
  Виж сега /1/. Лицето маркова е от твоят Отбор. Тя заблуждава , че е от моят отбор зашото няма как да е от моят отбор. Не знам за какви /факти/ пишеш тука ама да знаеш , че Другарката Н.Фронтовка евентуално един ден и тя ще бъде от моят отбор , а пък тогава доста от вашият Отбор ще си имат пък сериозни проблеми с власта която отново ЩЕ БЪДЕ ЕДИННА.
 • Октомври 2.1 Октомври преди 2 седмици Профил на трол?
  Но , моето лично /хипер/ Желание е пък всички от Кликата 10111989 да бъдат изправелни пред НАРОДНИ /Член*5/ трибунали , където в пълнота да бъде изобличена паразитно/Антинародните управления на Кликата 10111989 и да бъдат справедливо наказани. Но това без подобни Трибунали и ЗА Съучастниците/чките им все едно ще бъде НИЩО.
  : 3 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Другарката Маркова нещо се е объркала. Без да познава фактите и иска да е повече от съдия...
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  И какви са фактите? Крайно време е от българската съдебна система да се изкорени макаренковщината. Задачата на прокуратурата и съда е да наказват, не да възпитават!
  : 0 !
Последно в Актуално