Най-малко важно е, че Борисов е страхлив по отношение на Бокова

7506
Най-малко важно е, че Борисов е страхлив по отношение на Бокова
Снимка: БГНЕС

Некомпетентен и страхлив – такова определение даде за премиера Бойко Борисов бившият ни външен министър Соломон Паси, който отдавна има репутацията на горещ привърженик на западната гледна точка в международните отношения. Паси даде определението заради размотаването около евентуалната бъдеща кандидатура на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН.

Коментар на редактора

Г-жо Кунева, щом сте русичка по душа, слушайте какво ви се говори

Новите учебници за I и V клас трябва да бъдат приети, веднага след като бъде изяснена позицията на ангажираните страни в изготвянето им...

Сякаш не си го знаем. Борисов отдавна се е доказал като политически страхливец. Но по-важна е страхливостта му по отношение на мафиотските обръчи, стиснали България в задушаваща хватка.

Да погледнем трезво на нещата – да си генерален секретар на ООН не е като да си световен шампион по футбол, колкото и да му се иска на Соломон Паси. Защото ООН в международните отношения отдавна се е превърнала в маргинална организация. И напълно нормално – там се преплитат интереси както в българската народна приказка за орела, рака и щуката. Всеки тегли към себе си и е достатъчно един да не е съгласен, за да бъде блокиран най-важният орган на ООН – Съветът за сигурност.

Колко пъти ООН успя да се справи и да реши изцяло сериозна криза, откакто съществува? На Соломон Паси отговорът няма хич да му хареса. Защото ако ООН беше решаващ фактор в международните отношения, сега например нямаше да има Сирия. Така че дали Ирина Бокова или филанкишията ще е начело, резултатът е един и същ - за обикновените хора.

Вече друг е въпросът за престижа – да се пофукаме, да се понадуем, да ни погалят по главата. Но е стара истина, че само на блъфове в политиката не можеш да караш – в един момент опираме до реалности и тогава собственият ти народ ти иска сметка! А нашата реалност е ясна отдавна. Например – все по-трудно става да си намериш работа, ако загубиш старата. Делян Пеевски купи кажи-речи всичко важно в България, въпреки че в декларацията му има там един "Опел Вектра" и докато си махат с Борисов от огледалото. Така ли ще имаме добър стандарт на живот - всичко при един, а другите да му работят или да ходят в Лондон, че да има как да подпукат премиера на някоя среща? Тези проблеми няма да бъдат решени, ако Бокова бъде или не бъде начело на ООН. Не бяха решени и по времето на Паси, който е по-добре да не говори за "златните времена" на Царя, точно защото в тези времена бяха заченати Пеевщините, за които сега Борисов мълчи гузно. И "политикът" Борисов, апропо, тогава беше заченат. Ех, как не им купихме още тогава презервативи, дявол да го вземе!

И троловете не скриха Лондонската Голгота на Борисов

Куп въпроси на живеещи за постоянно или не във Великобритания заляха премиера Бойко Борисов по време на визитата му в Лондон. Там той с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com