Наръчник: Как да бъдем експерти в корупцията

11557
Наръчник: Как да бъдем експерти в корупцията
Снимка: Pixabay

Борбата с корупцията в нашата мила родина се превърна в главна тема в началото и на тази седмица. Не за друго, а защото и ГЕРБ, в лицето на финансовия министър Владислав Горанов (прочетете ТУК), и БСП, в лицето на червения депутат Жельо Бойчев (прочетете ТУК), ясно показаха, че нещо не са в настроение за борба - пак. Затова днес ще направим един бърз преглед как се прави корупция в България, да се поучим и да се възползваме - за голямата корупция става въпрос, няма да си играем на дребно. И така, стъпка по стъпка да тръгнем и ние към светлото бъдеще:

1. Стани политик и/или бизнесмен и си намери съдружник, но спазвайки принципа за реципрочност - ако ти си политик, съдружникът е бизнесмен и обратното.

2. Крадете колкото се може повече, но ти винаги води съвестен архив на откраднатото, с опис, включващ видеозаписи, скрийншотове на чатове и т.н. солидни доказателства.

3. Когато партньорчето почне да става твърде алчно или МВР и прокуратурата нещо решат да те притесняват заради някой евродоклад (аман от брюкселско зеле), пусни на медиите скрийншота или видеото на някоя по-малка кражбица - примерно на гъските от общинския курник.

4. След като дадеш "доказателството" на "пазителите на свободното слово", не пропускай да обясняваш във всеки сутрешен, обеден и вечерен блок, че са откраднати гъски, заразени с гъша хуйня - т.е. най-голямата заплаха за националната сигурност! И наблягай на записите, на които си личи как "съдружникът/съдружниците" бъркат в курника!

5. При правилна подредба на участията по сутрешните, обедните и вечерните телевизионни блокове, в обществото ще бъде изградена твърда убеденост, че гъшата хуйня е най-опасното нещо на света.

6. Продължете спокойно с грабенето на неособено важни за националната сигурност неща като банки и атомни централи - но пък колко по-доходоносни ...

7. Не забравяйте да не се стискате прекалено в комисионната за пазителите на реда.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Тъй като има много меркалии за корупция, ще трябва да побързате с практическата част след усвояване на теорията, защото няма за всички! И в никакъв случай не крадете тикви, те са национално богатство! Номер едно сме в ЕС по тикви - има ги навсякъде и ще видите зор дори и при апетитни комисионни! 

п.п. И понеже на някои български политици не им било ясно какво било корупция, да изясня - да грабиш с пълни шепи де що видиш публични пари за собствена изгода!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com